THY'den flaş karar! Seferlerini durdurdu

Türk Havayolları (THY), filosunda bulunan 12 adet Boeing 737 Max tipi yolcu uçağının ticari operasyonlarının, 13 Mart itibarıyla ikinci bir karara kadar durdurulduğunu açıkladı.

THY'den flaş karar! Seferlerini durdurdu
THY'den flaş karar! Seferlerini durdurdu
GİRİŞ 12.03.2019 19:19 GÜNCELLEME 12.03.2019 20:18
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Etiyopya havayollarına ait Boeing 737 Max uçağının düşmesinin ardından THY, filosunda bulunan 12 adet Boeing 737 Max model uçağını ikinci bir karara kadar seferden çektiğini açıkladı.

Etiyopya'da havayollarına ait Boeing 737 Max uçağının düşmesinin ardından bazı havayolu şirketlerinin güvenlik nedeniyle seferden çekmesinin ardından THY’de filosunda bulunan 12 adet Boeing 737 Max model uçağını seferden çektiğini açıkladı.



Türk Hava Yolları’ndan da yapılan açıklamada, “Uçuş emniyeti ve yolcu güvenliğini daima ön planda tutan Türk Hava Yolları, filosunda bulunan 12 adet Boeing 737 MAX tipi yolcu uçağının operasyonlarını, Türkiye saati ile 20.00 itibarıyla ikinci bir karara kadar durdurmuştur” denildi.

YORUMLAR 41
  • memleket 5 yıl önce Şikayet Et
    kargoda kullansınlar yazık o kadar paraya pilot kabinine acil durum fırlatma mekanızmaları yerleştirsinler kargoda kullanmaya devam
    Cevapla
  • Gazi 5 yıl önce Şikayet Et
    THY doğru karar almış. Hem güvenlik hem ekonomik ilişkilerimiz için isabetli karar olmuş..Rusya uçak üretiyor, Çin 2017 de kendi yolcu uçağını üretti, Türkiyenin de rusya çin ile ortak uçak üretimine girmesi ve kendi uçağını kendisi üretmesi gerekmektedir.
    Cevapla
  • hamit 5 yıl önce Şikayet Et
    isabetli olmus
    Cevapla
  • Danismend 5 yıl önce Şikayet Et
    Yakıttan tasarruf etmek ve uçağın menzilini artırmak isteyen Boeing bu modeli yeni bir yazılımla piyasaya sürdü. Otomatik pilotun motorları en az yakıtla en verimli şekilde kullanması hedefleniyor. Öyle ki, pilotların aşırı yakıt harcatacak ayarlamalarını dahi otonom olarak değiştirebilme yeteneği eklenmiş. Şüpheler de işte tam burada yoğunlaşıyor. "Yazılımda bir açık veya bir bug varsa, olası bazı sensör arızalarında otomatik pilotun hatalı verilere tepkisi, uçağı düşürebilir. Hatta öyle ki belli bir noktadan sonra pilotlar dahi uçağı kurtaramayabilir." denilmişti. Bunun üzerine Boeing yazılım güncellemesi sözünü verdi ancak şimdiye kadar değişen bir şey yok.
    Cevapla
  • diger Vatandas. 5 yıl önce Şikayet Et
    detayli aciklama icin tesekkurler.
    Cevapla
  • fuat 5 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun bayağı bilgilisin devamlı olmasada yılda 2-3 sefer uçan biri olararak seni tebrik ederim
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendi uçağımızı üretelim bence.
    Cevapla
  • arda 5 yıl önce Şikayet Et
    ne alakasi var arkadasim herkes kendi uçağı ilemi uçuyo.o da olsun evet ama.yani ne alaka.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle