ASELSAN'dan yapay zeka hamlesi!

Savunma sanayi devi Aselsan, BİTES Savunma Havacılık şirketinin yüzde 51 hissesini aldı.

ASELSAN'dan yapay zeka hamlesi!
ASELSAN'dan yapay zeka hamlesi!
GİRİŞ 13.02.2019 10:44 GÜNCELLEME 13.02.2019 10:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Aselsan savunma sanayi dışında yapay zeka şirketi olan BİTES Savunma Havacılık şirketini aldı. Yüzde 51 oranında payı satın alan Aselsan'ın yapay zekaya yönelik çalışmalar yapması bekleniyor.

Şirketten KAP'a şu açıklama yapıldı:

BİTES Savunma Havacılık ve Uzay Teknolojileri Yazılım Elektronik Ticaret A.Ş.'nin %51'lik kısmının devralınmasına yönelik pay devri sözleşmesi imzalanmış olup; gerekli ödeme ve tescil süreçlerinin tamamlanmasını müteakip ilgili şablon ile ayrıca açıklama yapılacaktır. BİTES A.Ş. başta arttırılmış gerçeklik, yapay zekâ ve simülasyon yazılımları olmak üzere; araştırma, tasarım, geliştirme ve mühendislik alanlarında faaliyet göstermektedir.

YORUMLAR 3
  • Adiga81 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun. Bu işlere ağırlık vermek gerek.
    Cevapla
  • TARIK 5 yıl önce Şikayet Et
    BİTES; Yapay Zekâ, Sürü Zekâsı, Robotik Sistemler, Giyilebilir Teknolojiler, Artırılmış Gerçeklik, Görüntü ve Sinyal İşleme gibi teknoloji alanlarında çok daha yenilikçi projeleri gerçekleştirmek maksadıyla, 2015 yılında AR-GE Merkezi unvanını da alarak çalışmalarını sürdürmektedir. BİTES Savunma ve Havacılık hâlihazırda; Savunma, havacılık ve uzay endüstrilerinin gereksinimlerine yönelik Eğitim/Simülasyon çözümleri, Artırılmış Gerçeklik altyapı ve uygulamaları, Küresel İstihbarat ve Uzaktan Algılama yazılımları ile görev kritik sistemler için gömülü yazılımlar geliştiren teknoloji tabanlı yenilikçi bir şirkettir.
    Cevapla
  • cevher 5 yıl önce Şikayet Et
    hayirli olsun..
    Cevapla