"Önceliğimiz Türk fındığı"

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, "Birinci önceliğimiz Türk fındığı ve üreticisidir. Tek gayemiz üreticimizin alın terinin karşılığını almasıdır." dedi.

"Önceliğimiz Türk fındığı"
"Önceliğimiz Türk fındığı"
GİRİŞ 01.02.2019 13:17 GÜNCELLEME 01.02.2019 14:17

Karan, odanın olağan genel kurulunda yaptığı konuşmada, yönetim kurulu  olarak 4 yıl önce devraldıkları görevi bugüne kadar layıkıyla yerine getirmeye  çalıştıklarını söyledi.

 

 

Her zaman birinci önceliklerinin Türk fındığı ve fındık üreticisi  olduğunu, ürünün hak ettiği değeri bulmasının yanı sıra çiftçinin de korunması  adına her platformda mücadele ettiklerini dile getiren Karan, "Türkiye’de fındık  denilince ilk akla gelen sivil toplum kuruluşu GiresunZiraat Odası oldu. Her  söylediğimiz ve gündeme taşıdığımız her konu karşılık buldu ve gündem oluşturdu."  diye konuştu.

Giresun Ziraat Odası olarak fındık ile çiftçinin güçlü ve etkili sesi  olduklarını, olmayı da sürdüreceklerini vurgulayan Karan, "Bundan sonra da anı  şekilde yolumuza devam edeceğiz. Birinci önceliğimiz yine fındık ve üreticisidir.  Tek gayemiz üreticimizin alın terinin karşılığını almasıdır." şeklinde konuştu.

 

 

Karan, fındıkta verim ve kalitenin artırılması için proje  hazırladıklarını ifade ederek, "Oda olarak tarım danışmanlarımızın koordinesinde  köylerimizde örnek fındık bahçeleri oluşturacağız. Birileri gibi masa başında  değil, sahada ve arazide verimde artırım çalışması yapacağız. İlk etapta 10  bahçede oluşturulacak olduğumuz örnek bahçelerin verim artırımında gözle görülür  etki yapacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın Türk fındığına ihtiyacı olduğuna işaret eden Karan, bu  nedenle fındık tarımında geleneksel yöntemlerin geride kaldığını, üreticilerin  modern tarıma yönelmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Giresun Ziraat Odasının yapılan olağan genel kurulunda seçimlere  mevcut başkan Nurittin Karan başkanlığındaki tek liste ile gidildi. Yapılan oylama sonrası Karan yeniden başkanlığa seçildi.