Maaşı düşük emekliye müjde!

Son yıllarda yapılan düzenlemeler, seyyanen artışlar ve bankaların verdiği promosyonlarla, emekli maaşlarında iyileştirmeler yapıldı.

Maaşı düşük emekliye müjde!
Maaşı düşük emekliye müjde!
GİRİŞ 07.12.2018 07:17 GÜNCELLEME 07.12.2018 08:03
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Mevcut düzenlemelere ek olarak yeni çalışmalar da gündemde. 

 

 

BİN LİRA TABAN MAAŞ 

Geçtiğimiz hafta meclise sunulan yasa tasarısında yer alan maddelerden biri de emeklileri yakından ilgilendiriyor. Teklifte ‘Yaşlılık/malullük/ölüm aylığı almakta olan emeklilerimize ve hak sahiplerine ödenen aylıklar için bin TL'lik alt sınır belirlenmesi’ maddesi yer alıyor. Böylece 150 bin emekliye seyyanen zam yapılmış olunacak. Maaşı bin 18 liranın altında olan emeklilere halen yüzde 5, üstünde olanlara yüzde 4 ek ödeme veriliyor. Ancak ek ödemenin yüzde 8'e çıkarılması teklif edildi. 

 

 

368 LİRA ARTACAK

Düzenleme hayata geçerse maaşlar 30 ile 368 lira arasında artacak.  Emekli aylıklarını iyileştirmek için bir başka formül ise, zam farklılıklarının ortadan kaldırılması. Tüm emeklilerin toplu sözleşmeyle belirlenen rakam üzerinden zam alması için çalışmalar devam ediyor.

KAYNAK: GÜNEŞ
YORUMLAR 11
  • Korucu 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben emekli aylik 1330 tl alıyorum acaba bu zamdan sonra kac lira olur
    Cevapla
  • Emekci 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal diye birisi var.1000 lirayla gecinenlere nankör demiş.inşaallah birgün 1000 lirayla geçinmek zorunda kalirsin.belki ozaman aklina bişeyler gelir.insanlar sadece haklarini ariyorlar.
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    insan önce evet ben insanım demeli nasıl bir sistem bu yazıklar olsun 1000 tl veya 1300 veya 1400 ayıptır yazıktır bu emeklilere ismı ustünde emekli devlet bu insanlara lutfen bir yaşam icin insani bir aylik vermelidir
    Cevapla
  • Yorgun 5 yıl önce Şikayet Et
    herkes ben ben diyor herkes 9 aylık Türk vatandaşı iki sistem olacak genel müdürler 3000 gerikalan herkes 2000 tl alacak okadar.
    Cevapla
  • EMEKLİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Seyyanen zam tamam da Benim yıllarca yüksek pirim ödemiş olmamın ve hiç eksik günümün olamadan 9600 günden emekli olmamın hiç mi önemi yok yazık yahu
    Cevapla
  • Beyaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Torpille bir is bulmus emekli olmussun, senden dusuk emekllilerde torpil bulsaydi sen kadar alirdi. yaklasik 30 yil calismis biri olarak.
    Cevapla
  • Ayyıldız 5 yıl önce Şikayet Et
    Sistemin 3 tane şartı var.. yaş, gün ve 25 yıl.. bunları sağladı mı tamam.. siz isterseniz 20 bin gün prim öde.. hiç bir önemi yok...
    Cevapla
  • han66 5 yıl önce Şikayet Et
    2000 öncesi emekli ile 2000 sonrası emekli maaş farkı 700 tl bu adaletsizliği niçin düzeltmiyorlar.
    Cevapla
  • Emekli 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok haklısın kardeşim bı an once düzeltılsn lütfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle