Bayram şekerleri kaç lira?

Ramazan Bayramı'na az bir süre kala, şeker satışları da canlanmaya başladı. Market ve alışveriş merkezlerinde şeker satış standları kurulmaya başladı.

Bayram şekerleri kaç lira?
Bayram şekerleri kaç lira?
GİRİŞ 02.10.2007 11:10 GÜNCELLEME 02.10.2007 11:10

Şeker fiyatlarına 3 yıl içerisinde kayda değer oranda bir artış yapılmadı. Fiyatların artış göstermemesinin, hem üreticileri, hem de tüketicileri sevindirdiği bildirildi.

Şeker-lokum üreticisi ve şeker toptancısı olan Nurettin Çarşıbaşı, bayramlarda misafirlere ikram edilen, çikolata, lokum ve diğer şekerleme türlerinin satış fiyatlarına 3 yıldan beri zam yapmadıklarını, bunun sonucu olarak satışların bayram öncesi canlandığını kaydetti.

Çarşıbaşı "Türkiye'de üretilen toz şeker ile yurt dışından ithal edilen kakao ve kakao yağına 3 yıl içerisinde zam yapılmayınca, şeker ürünlerinin fiyatları da hemen hemen aynı kaldı. Şeker üretiminde kullanılan süt tozu fiyatları bu yıl biraz arttı ama üretici firmalar, bu artışı ürünlerine yansıtmadı. Fiyatların aynı kalması, hem biz üreticileri, hem de tüketicileri sevindirdi" dedi.

Çarşıbaşı, bayram şekerinin kilosunun 3 YTL ile 25 YTL arasında değiştiğini kaydederek "Her bütçeye göre şeker var. Satışlar şimdiden canlandı" diye konuştu.

Almer Alışveriş Merkezi Müdür Yardımcısı Pakize Okkaoğlu da kurdukları şeker standının büyük ilgi gördüğünü, 3 yıldan beri aynı fiyatlarla şeker sattıklarını söyledi.

Kayseri'de piyasaya sunulan bayram şekerlerinin YTL olarak kilo satış fiyatları söyle:

En Düşük En Yüksek

Şeker cinsi Fiyat Fiyat

-------------- ----------- -------------

Yaprak çikolata 15 YTL 25 YTL

Lokum çeşitleri 3 YTL 10 YTL

Akide şekerleri 5 YTL 7 YTL

Badem şekerleri 10 YTL 25 YTL

Çikolatalı drajeler 15 YTL 25 YTL

Kağıtlı şeker 3 YTL 7 YTL

Meyveli şekerler 5 YTL 10 YTL

Pralinli şekerler 8 YTL 12 YTL

Meyveli drajeler 5 YTL 8 YTL