Türkiye'den kritik petrol hamlesi! Başlıyoruz

Türkiye’nin Sudan’da petrol arayacağı bölge netleşiyor. TPAO, Sudan’ın Güney Sudan sınırında zengin petrol yatakları bulunan Abyei’de iki noktada sondaj yapacak.

Türkiye'den kritik petrol hamlesi! Başlıyoruz
Türkiye'den kritik petrol hamlesi! Başlıyoruz
GİRİŞ 17.09.2018 10:01 GÜNCELLEME 17.09.2018 10:01
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Sudan Petrol Bakanlığı ile anlaşmaya imza attıktan sonra petrol arayacağı sahayı teslim almıştı. Çıkarılacak petrolün Port-Sudan üzerinden Türkiye’ye gönderilmesi bekleniyor. Anlaşma Türkiye’ye petrol geliri yanında jeopolitik açıdan da önemli avantaj sağlayacak.

frika’daki stratejik önemini giderek artıran Türkiye’nin Sudan’da petrol araması yapacağı alanlar netleşiyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Sudan Petrol Bakanlığı arasında imzalanan anlaşmaya göre, TPAO, ülkenin Güney Sudan’la olan sınırda bulunan ve şu anda petrol çıkarılan yerlere yakın iki alanda petrol araması yapacak.

 

 

Türkiye’nin Sudan’da petrol araması yapacağı alanlar netleşiyor. TPAO, söz konusu ülkenin Güney Sudan ile olan sınırda bulunan ve şu anda petrol çıkarılan yerlere yakın iki alanda petrol araması yapacak. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Sudan Petrol Bakanlığı arasında bir sahanın geliştirilmesi için çalışma anlaşması imzalandı.

ŞİRKET KURULDU

Türkiye'nin bölgesinde stratejik önemini arttıracak ve Ortadoğu güç dengesini etkileyebilecek petrol hamlesi uzun vadede petrol geliri yanında jeopolitik açıdan da önemli bir avantaj getirecek.

Anlaşma uyarınca Maden Tetkik ve Arama Kurumu Sudan'da şirket kurarak ilk adımı attı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) da şirketinin petrol aramayla ilgili saha teslimlerini aldı. Buna göre TPAO, Sudan’ın Güney Sudan sınırında zengin petrol yatakları bulunan Abyei’de iki noktada sondaj yapacak. Son dönemde enerji alanında atılan adımları güçlendirecek bir proje olan Sudan'da petrol arama faaliyetleri neticelendiğinde çıkarılacak petrol Port-Sudan üzerinden Türkiye'ye gönderilecek. Sudan'daki arama tarama faaliyetleri yerli petrol konusunda devrim olarak kabul ediliyor. Söz konusu projenin, Türkiye’nin enerji harcamalarını düşürücü bir etki de yapması öngörülüyor.

YORUMLAR 43
  • Erdoğan 5 yıl önce Şikayet Et
    Haydi bismillah
    Cevapla
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    haber etkisini gösterdi dolar gevşedi işte bu
    Cevapla
  • nurettin demir 5 yıl önce Şikayet Et
    sudan a yapılacak yatırım güzelde tam meyve toplama zamanı sömürgeciler libyada olduğu gibi bizi kovmasınlar ! çok iyi analiz etmek lazım.
    Cevapla
  • komşu 5 yıl önce Şikayet Et
    sivas hafik petrol çıkan yeri kapattılar acın tekrar
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Petrol sondaj çalışmaları çok külfetlidir Lakin bir kuyudan petrol fışkırırsada ihya eder örneğin batı raman gibi...Ülke mize gelince petrol emmareleri olan bölgeler illaki var umut vaadeden geçmiş yıllarda açılan petrol bulunmasına rağmen ne hikmetse betonla kapatılan batılı güçlerin istemediği birçok kuyuları duymuşsunuzdur belki idda belki sahi değil ama ülkemiz halen zengin petrol yataklarına sahip özellikle güneydoğu anadolu bölgesi....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle