Almanya'dan Türkiye ekonomisine destek!

Alman Sanayi Birliği'nden BDI Genel Sekreteri Joachim Lang başkanlığındaki bir heyet, TÜSİAD'ın davetlisi olarak bu hafta Ankara ve İstanbul'da üst düzey temaslarda bulunacak.

Almanya'dan Türkiye ekonomisine destek!
Almanya'dan Türkiye ekonomisine destek!
GİRİŞ 07.09.2018 09:46 GÜNCELLEME 07.09.2018 09:46

Alman iş çevrelerinin Türkiye'deki ekonomik durumla ilgili bilgi alacağını söyleyen TÜSİAD Berlin Direktörü Alper Üçok, "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Berlin'de özellikle Başbakan Merkel ile görüşmesinin çok kritik olduğunu, önemli bir dönüm noktası olabileceğini düşünüyorum. Bu görüşmede AB-Türkiye ilişkilerinin canlandırılmasına dönük bir yol haritası taslağının da çıkartılmasını ümit ediyorum." dedi.

Alman Sanayi Birliği'nden (BDI) bir heyet BDI Genel Sekreteri Joachim Lang başkanlığında, TÜSİAD'ın davetlisi olarak bu hafta Ankara ve İstanbul'da üst düzey temaslarda bulunacak. TÜSİAD Berlin Direktörü Üçok, ziyaret sırasında Alman iş çevrelerinin Türkiye'deki ekonomik durum ve hükümetin çözüm planları hakkında ilk elden bilgi alacağını, Sanayi Bakanı Mustafa Varank ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile bir araya geleceklerini söyledi. Üçok, Alman hükümetinin doğrudan mali yardım dışında, farklı formüllerle Türkiye ekonomisine destek olabileceğini de ifade etti.

 

 

KAYNAK: AA