Vatandaşı isyan ettirdi! 2 günde yüzde 100 zam

Döviz kurlarındaki yükseliş fırsatçıları yine sahneye çıkardı. Kur nedeniyle artan maliyetleri gerekçe gösteren markalar, etiketlere maliyetin üzerinde zam yapmaya başladı.

Vatandaşı isyan ettirdi! 2 günde yüzde 100 zam
Vatandaşı isyan ettirdi! 2 günde yüzde 100 zam
GİRİŞ 28.08.2018 09:37 GÜNCELLEME 28.08.2018 10:56
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Bayram süresince Türkiye'de piyasaların kapalı olmasına ve döviz kurunun da stabil hareket etmesine rağmen bazı mağazalar iki gün arayla ürünlerine yüzde 100'e yakın zam yaptı. Mağaza çalışanları hafta sonunu etiket değiştirmek için mesaide geçirdi.

Çok katlı bir mağazalar zincirinin spor departmanında çalışan satış elemanı, "Raftaki mevcut ürünlere bize gelen talimatla zamlı fiyat etiketlerini yapıştırıyoruz" ifadelerini kullandı. Sadece hazır giyim değil, kozmetik, mobilya, teknoloji ürünlerine gelen zamlar da vatandaşı isyan ettirdi. Çocuğuna oyuncak almak için girdiği mağazada fiyatları görünce şok olduğunu söyleyen iki çocuk sahibi bir baba, "2 gün önce 100 lira olan bir oyuncağın 200 liraya çıkmasına inanamadık. Üstelik ürün yeni de değil. Bu insafsızlık" dedi. Çanta almak için bir spor markanın standına giden vatandaş ise, "Rafta bayramda 152 liraya görüp almayı planladığım çanta 353 lira olmuştu. Çalışanlar aynı çantanın birinde fiyatı değiştirmeyi unutmuşlar. 'Bu şansına kalmış. Eski fiyattan satalım sana ama sonra bu fiyat olmayacak' uyarısı yaptılar" diye dert yandı.

 

 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 59
  • Fedayi_Yörük 5 yıl önce Şikayet Et
    kimse almasin
    Cevapla
  • ugur gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    alırsanız yerli malı alın tek care budur , Rekabet için önemli yoksa yok oluruz .
    Cevapla
  • çağlar 5 yıl önce Şikayet Et
    hangi firmalar bunu yapıyorsa açıklayın bizde alışveriş yapmayalım dostu düşmanı bilelim
    Cevapla
  • vefa 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu fırsatçılara devletimiz bunlara en ağır cezayı vermeli sık sık denetimler yapılmalı
    Cevapla
  • köroğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Hepimiz dolaplarımızdaki giymediğimiz,modası geçmiş (!) dediğimiz elbiselerimize bir bakalım. Bunları giysek en az 3-5 sene yetecek kadar olduğunu görürüz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle