Türkiye'de ilk olacak! 1 yıl sonra gökyüzünde...

Türkiye'nin acil görüntü ihtiyacını düşük maliyetlerle karşılayacak ilk milli mikro uydu Lagari'nin üretimi bu yıl tamamlanacak. Yüksek Çözünürlüklü Mikro Yer Gözlem Uydusu Geliştirilmesi Projesi kapsamında geliştirilen Lagari'nin, gelecek yılın ikinci yarısında fırlatılması planlanıyor.

Türkiye'de ilk olacak! 1 yıl sonra gökyüzünde...
Türkiye'de ilk olacak! 1 yıl sonra gökyüzünde...
GİRİŞ 25.08.2018 12:33 GÜNCELLEME 25.08.2018 12:41
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin uydu teknolojilerindeki yetkinliğine yeni bir boyut getirecek ilk milli mikro uydu Lagari'nin üretimi bu yıl tamamlanacak ve gelecek yılın ikinci yarısında fırlatılacak.

Mühendislik, teknoloji ve danışmanlık alanlarında küresel ölçekli bir firma olma hedefiyle çalışmalar yürüten, son olarak dünyanın en prestijli savunma sanayisi listesi kabul edilen "Defense News Top 100"e adını yazdıran Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM), askeri deniz platformlarından uydu çalışmalarına, siber güvenlikten büyük veri, yapay zeka ve otonom sistemlere kadar uzanan stratejik alanlarda çalıs?malar yürütüyor.

 

 

Uydu teknolojileri alanında uydu sistem projeleri ile ilgili alt bileşenler ve yazılımların yerli ürünlere dönüşmesine imkan sağlayacak Ar-Ge projeleri gerçekleştiren şirket, Yüksek Çözünürlüklü Mikro Yer Gözlem Uydusu Geliştirilmesi Projesi kapsamında geliştirilen Lagari'yi ilk kez 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda (IDEF 2017) sergiledi.

Lagari uydusu için Berlin Space Technologies GmbH ile alt yüklenici sözleşmesi imzalandı. Projede, uydu ön tasarım aşaması geçilirken, detay tasarım çalışmaları devam ediyor. Uydunun fırlatma hizmeti için Antrix Corporation Limited ile Fırlatma Hizmeti Sözleşmesi imzalandı.

YORUMLAR 24
  • Esed parçalanır 5 yıl önce Şikayet Et
    Esed idlibe yeni tanklar ve çok mamlulu roket atarlar ile zirhli araclar sevkediyor. Esed saldiracak. Esed idlibe saldirirsa esedin elindeki bolge parçalanir. Esed parçalanirsa bölgeyi pyd ve israil ele geçirir
    Cevapla
  • Ömer 5 yıl önce Şikayet Et
    Birileri çiçek'e Kürd ve zaza'nın aynı şey olduğunu anlatsın. Belki o da diğer ahmakların düştüğü hataya düşmez. Vesselam...
    Cevapla
  • çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    inşallah türkiyeyi kıskananlar çekemeyenler çok gördük 15 temmuzda diyar bakırda hendek kazdılar masum insanları bombaladılar halada türkiyeyle ugraşıyolar çünkü açıkça söyleyemiyolar kafirler inşallah daha güçlü bir birine destek olan bir millet olucaz kürdüyle lazıyla çerkeziyle zazasıyla göçmeniyle suriyesiylekazakistanlısıyla romanıyla ıraklı türkmeniyle kısacası allaha inan iman eden herkesle türkiye olucaz düşmana göz açtırmıycaz inşallah başaramıycaklar bizi bölüp tek tek avlayıp yok etmeye çalışıyolar allahım fırsat vermesin içimizdeki ve dışardakidüşmanlara amin
    Cevapla
  • vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok. yola devam. Mühendislerimize başarılar dileriz.
    Cevapla
  • Egeliden 5 yıl önce Şikayet Et
    Lagari Hasan paşa 1633 yılında barut dolu roketiyle yerden 300 m,20 saniye boyunca uçmuş,sonrasında denizeyumuşak iniş yapan ilk insandır.4.Murat'ın kızının düğününde yapmıştır bu gösteriyi ama zamanın yobazları padişahın aklını çelip Kırıma sürülmesini sağlamışlardır.Bu günün yobazlarıdamesela "alman yapmış biz yapsak ne olacak" diye ötüyor beğenmezükçüler.
    Cevapla
  • Egeliden 5 yıl önce Şikayet Et
    Bilgilerim yanlış olabilir ama Lagari hasan paşa(efendi) gerçek tarihi bir şahsiyettir.Hayal ürünü biri değildir...Yobazlar,"padişahım bu adam uçarsa sarayınızı gözetler hem Allah uçmamızı isteseydi insana kuşlar gibi kanat verirdi" diye lagariyi gözden düşürdüler.Böylelikle osmanlıya bir balta da onlar vurup çöküşü hızlandırdılar.
    Cevapla
  • ilicali 5 yıl önce Şikayet Et
    düğünü değil doğumu esnasinda
    Cevapla
  • Serhat Atabey 5 yıl önce Şikayet Et
    Dördüncü Murat, 28 yaşında vefat eylemiştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle