Trump'a Türkiye tepkisi! 'Bizim için riskli'

ABD Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Başkanı Myron Brilliant, "Türkiye'den ithal edilen mallar üzerindeki gümrük tarifelerini artırmak ABD için ciddi riskler teşkil ediyor." ifadesini kullandı.

Trump'a Türkiye tepkisi! 'Bizim için riskli'
Trump'a Türkiye tepkisi! 'Bizim için riskli'
GİRİŞ 15.08.2018 05:57 GÜNCELLEME 15.08.2018 06:58
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Myron Brilliant, yaptığı yazılı açıklamada, son dönemde Türkiye ile  ABD arasındaki gelişmelerin, iki ülkenin ekonomik çıkarlarını tehdit ettiğini ve  yıllardır süren ittifaklarını riske soktuğunu belirtti.

Brilliant, "Türkiye'den ithal edilen mallar üzerindeki gümrük  tarifelerini artırmak ABD için ciddi riskler teşkil ediyor." açıklamasını yaptı.

 

 

ABD'nin diğer ülkelerle girdiği ticaret savaşında müttefiklerini  yabancılaştırdığına işaret eden Brilliant, ticaret savaşının Amerikan ekonomisine  zarar verdiğini, ABD'nin küresel liderliğini sarstığını ve Amerikalı işçi, çiftçi  ve işletmeleri zarara soktuğunu vurguladı.

Brilliant, ABD ve diğer ülkeler arasında artan gerginliklerin gelişen  piyasalara, Avrupalı bankalara ve en nihayetinde Amerikan ekonomisine sıçrama riski yarattığını kaydetti.

YORUMLAR 37
  • bafrali 5 yıl önce Şikayet Et
    yillarin süren ittifakiymiş. kefereler yillardir bize düşmanlik ediyorda bizim en enteller anlamiyordu .şükür rabbime bize duşmanin duşman olduğunu ay gibi ,guneş gibi gosterdi. Allah'ın laneti amerikanin üstüne olsun.amin.
    Cevapla
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Tramp bir delidir ne yaptığını bilmiyor.
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    rabbimden dilerim abd batar ve parca parca kucuk devletcikler olur. siyahilerin bir devleti ve kizilderililerin bir devleti olur abd parca parca olur.
    Cevapla
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    beter olun
    Cevapla
  • Ilhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerli mali yurdun mali
    Cevapla
  • Kenan Gülmen 5 yıl önce Şikayet Et
    ne malimiz var hersey yurt disindan geliyor ne var tomates patlican atak helikopter,italian, atlay tank kore arastir öle konusuyorsunuz ara motor yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle