İşte doları yükselten ülke!

Türkiye’yi diz çöktürmek için Mayıs 2013’ten bu yana devam eden saldırılara bir yenisi eklendi. Dolar Londra’dan gelen alımların etkisiyle 5 lirayı geçti. Yerliler tercihini satıştan yana kullandı

İşte doları yükselten ülke!
İşte doları yükselten ülke!
GİRİŞ 03.08.2018 07:05 GÜNCELLEME 03.08.2018 07:35
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Ekonomide tarihinin en büyük başarılarına imza attığı Mayıs 2013'ten bu yana saldırı altında olmasına rağmen, milli çıkarlarından taviz vermeden yoluna devam eden Türkiye, yine hedef tahtasına konuldu. Gezi olayları, 17-25 Aralık operasyonu, 15 Temmuz darbe girişimi, MİT TIR'ları ve kredi derecelendirme kuruluşlarının saldırılarını bertaraf eden Türkiye, bu kez ABD tarafından bir rahip bahane edilerek köşeye sıkıştırılmaya çalışılıyor.

ALIMLAR LONDRA'DAN

Türkiye'yi dış politikada dize getirme operasyonunun ekonomik tetikçileri de kur üzerinden gerçekleştirdikleri saldırı ile piyasaları karıştırmak için harekete geçti. Çarşamba gecesi, henüz ABD'nin mesnetsiz yaptırım kararları açıklanmadan başlayan operasyonla 5 lirayı geçen dolar dün de gün içerisinde 5.1 liraya kadar çıktı. Londra'dan gelen alımlarla hacimsiz bir biçimde yükselen dolara, özellikle yerlilerin satıcı tarafta olduğu gözlendi.

AMAÇ HASAR VERMEK

Türkiye, özellikle son yıllarda bu tür saldırılarla pek çok kez hizaya getirilmeye çalışıldı. Fakat, gerek halkın bu operasyonlara prim tanımaması ve gerekse de güçlü liderliğin etkisiyle ekonomide alınan önlemlerle sağlanan büyüme saldırıları boşa çıkardı. Yapılan saldırıların etkisiyle kurun yükselmesi bir yandan dış borcun TL cinsinden artmasına neden olurken, diğer yandan da borsanın dolar bazında ucuzlamasına neden oluyor. Özellikle döviz borcu yüksek reel sektör şirketleri kur operasyonları ile zayıflatılarak Türkiye'nin büyüme ve istihdam yaratmasının önü kesilmeye çalışılırken, ucuzlayan Türk şirketlerinin de daha düşük bedellerle satın alınması hedefleniyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 51
  • Adil G. 5 yıl önce Şikayet Et
    Gezi olaylarının olduğu dönemde (28 Mayıs-30 Ağustos 2013) Dolar 21 kuruş artmış. Gezi olayları öncesi 1.84 olan dolar gezi olayları bittikten sonra 2.05 e çıkmış. Gezi olaylarında Fetö'nün parmağı var. Dönemin istanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Fetöden içeri alındı. Basit bir gösteri düzenleyip dağılacakken. İzin vermeyip Polise sürekli sert müdahele yapın talimatı verdiği olaylar büyüdü kaosa döndü.
    Cevapla
  • Faruk 5 yıl önce Şikayet Et
    Büyük başlara meydan okuyacak kadar büyüdüysek, Rabbimize şükretmekten başka diyeceğimiz yok..Senleyiz reis durmak yok yola devam, türkiye milletinin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum, oyunu seven bir milletiz bu dolar oyununu da bozacağız ALLAH'ın izniyle..
    Cevapla
  • 9 köyden kovulan 5 yıl önce Şikayet Et
    3 sene ıphone ve lüks araç tüketimini yapmayalım doktorlarımız ilaç firmalarının kârını artırıcı gereksiz ilaç yazmasın v.b onlemlerle memleket düzelir
    Cevapla
  • Hasim 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar bu yorumlar ancak yorum ve temenni olarakkalır ekonomi sizin yorumlarınıza gore ılerlemiyor malesf
    Cevapla
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    Gelmis gecmis ve gelecek en buyuk turk ve musluman dusmani ulke her zaman ingilizler/ ingilteredir sonra siyonistler yahudiler,yani amerikayi da yonetenlerin ta kendileridir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle