Niğde-Bor Şeker Fabrikası'nın sahibi belli oldu

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait Bor Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 336 milyon lira ile Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ verdi.

Niğde-Bor Şeker Fabrikası'nın sahibi belli oldu
Niğde-Bor Şeker Fabrikası'nın sahibi belli oldu
GİRİŞ 06.04.2018 16:48 GÜNCELLEME 06.04.2018 17:22
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Özelleştirme İdaresinde (ÖİB), Kurumun Başkan Yardımcısı Bekir Emre Haykır başkanlığında pazarlık usulüyle gerçekleştirilen ihaleye, Albayrak Turizm Seyahat İnşaat Ticaret AŞ, Mutlucan Tuz Madencilik İnşaat Otomotiv Petrol Nakliye Sanayi ve Ticaret AŞ, Kayseri Şeker Fabrikası AŞ, Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ, İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ, Tüzünler Tarım Ürünleri Hayvancılık Gıda İnşaat Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., Erser Grup Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ- Sterk Plast Ltd. Ortak Girişim Grubu, Bergiz İnşaat AŞ katıldı.

İhalede ilk olarak kapalı zarf içinde elemesiz teklifler alındı. Üç elemeli tur sonrasında gerçekleştirilen açık artırmada başlangıç tutarı 245 milyon lira, artırım aralığı ise 1 milyon lira olarak belirlendi.

Açık artırmanın sonunda en yüksek teklifi, 336 milyon lira ile Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ verdi.

Teknik olarak sonuçlanan ihalenin neticesi, komisyonun nihai kararının onaya sunulmasının ardından açıklanacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • veli 6 yıl önce Şikayet Et
    silahıda özel sektör üretmekte ne farkeder paletli topları kore samsung atak helikopterleri italyan şirketi zırhlı araçları koç sadece tüfeği MKE üretmekte insansız hava araçları motor gelmekte bugün bütün fabrikalar satıldığından üretim yok herşeyi dışarıdan almaktayız dolar yükseldikçe ithalat-ihracat arasındaki makas da açılmakta türkiyede eflasyonda yükselmekte satacak ürünümüz üretemediğimiz için kalmadı taşıma suyuyla değirmen nereye kadar döner
    Cevapla
  • diriliş 6 yıl önce Şikayet Et
    zarar eden her kurumu devlet satmalı. zamanında türkiyeyi oyalamak için açılmış fabrikalar bunlar. silah fabrikası açmayın biz daha ucuza verelim şeker fabrikası açın, araba üretmeyin fındık üretin vesaire şimdi savunma sanayi ve teknoloji zamanı bırakın şekeri unu yağı özel sektör üretsin
    Cevapla
  • Vedat 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım sen tarihi dizilerden öğrenme,aç biraz yakın tarih oku, cumhuriyet dönemi ve sanayi devrimini oku.Buradan yazdıklarınla ancak kendini ve kendin gibi olanları inandirabilirsin..
    Cevapla
  • Kerem 6 yıl önce Şikayet Et
    Bre cahil bu fabrikada senin rahmetli dedenin emeği var bu kadar kolay satmayın.Seka satıldı ne oldu biliyor musun?A4 fotokopi kağıdı bile artık sizin sevmediğiniz Almanya dan Japonya'dan Avusturya'dan geliyor.Şimdi anladın mı?
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    şeker fabrikaları çiflik gibi yiyen içen belli değil.elini sallasan müdüre değiyor maaşlar 10bin
    Cevapla
  • Sertaç 6 yıl önce Şikayet Et
    Bedava verseler önce sen alırsın.. maaşta yükselir oh ne güzel.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Çocuklarımızı öldürüyoruz. Cargill emri Bizdeki de itaat etmek Yarın elin gevuruna satılır.
    Cevapla
  • Yorum 6 yıl önce Şikayet Et
    şeker fabrikasının satılma amacı nedir yani devlete faydası mı olacak zararı mı konuya hakim biri açıklama yapsın anlayamadım bu , işi chp liler bağırıp duruyorlar da..
    Cevapla
  • zmc 6 yıl önce Şikayet Et
    chp liler bağırıyorsa doğru bir şey yapılıyor demektir.
    Cevapla
  • Kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    Benim bildiğim,ülkemizde 33 fabrika var 25 i kamu,8 i özel, üretilen pancarın %50 sini bu özellerin 3-4 tanesi işliyor,geri kalan %50 yi diğerleri Torku dan başka hemen hemen hepsi 3 ay alım yapılıyor 3 ay ürün işleniyor yılın geri kalan 6 ayı sıfır faliyet.dolayısı ile mevcut durum tamamen zarar.özelleştirme idaresi 5 yıl boyunca pancar işleme (kotaları dahilinde) zorunluluğu getirmektedir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle