Hükümetten enflasyon açıklaması!

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ocak ayı enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hükümetten enflasyon açıklaması!
Hükümetten enflasyon açıklaması!
GİRİŞ 05.02.2018 12:52 GÜNCELLEME 05.02.2018 13:00
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadelede gösterdikleri kararlılığın meyvelerini almaya başladıklarını belirterek, "Enflasyonu en kısa zamanda tek haneli seviyelere çekmek için çabalarımızı artıracağız ve gerekli adımları atmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Enflasyonun ocakta yıllık yüzde 10,35 olarak gerçekleştiğine işaret eden Şimşek, bu rakamın geçen yılki enflasyonun zirve seviyesinden 263 baz puan ve yıl sonu seviyesinden 157 baz puan daha düşük olduğunu bildirdi.

 

 

Şimşek, enflasyonla mücadelede gösterilen kararlılığın meyvelerini almaya başladıklarının altını çizerek, enflasyonu en kısa zamanda tek haneli seviyelere çekmek için çabalarını artıracaklarını ve gerekli adımları atmaya devam edeceklerini vurguladı.

Para ve maliye politikaları eşgüdümü çerçevesinde kamu fiyat ayarlamalarında azami hassasiyet gösterdiklerini belirten Şimşek, şunları kaydetti:

"En son Avrasya Tüneli geçiş ücretlerinde yaptığımız KDV indirimi bu desteği yansıtıyor. Böylelikle ulaşım maliyetleri üzerinden de dezenflasyona katkı veriyoruz. Gıda Komitesi çalışmaları orta ve uzun vadede enflasyondaki oynaklığı belirgin ölçüde azaltacaktır. Son dönemde ürün ihtisas borsası çalışmaları başta olmak üzere bu yönde yapısal nitelikte önemli kararlar alındı. Para politikasının kararlı duruşu ve yapısal reformlardaki adımlarımızın bir yansıması olarak önümüzdeki dönemde kurdaki göreli istikrarın da enflasyondaki düşüşe katkı vermesini bekliyoruz. Bu çerçevede çekirdek enflasyon göstergelerinin kademeli olarak azalacağını tahmin etmekteyiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    Düşük ama sıfır değil Bu enflasyon şeytanını yok etmenin tek Allah ın çözümü altına endexli para Saflar anlamıyor deneyin kardeşim 2 aylığına TC devleti parayı altına endexli yap enflasyon sifirlanacak garanti bu
    Cevapla
  • Ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    rakamlar gerçek mi sayin bakanim
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    enflasyon altında ezilen vatandaş için ne yapıcaksınız peki hiç bişey ezilmeye davam edicez
    Cevapla
  • Ramazotti 6 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyon olur, önemli olan çarklar dönsün işsizlik olmasın. ikinci konu suni fiyat şişirmeler. bazı ürünler üzerinde tröstler oluşup ürünün fiyatını fahiş rakamlara çekiyorlar. Örneğin geçen yıl patateste yaptılar bir sonraki yıl soğanda yaptılar. bunların tedbirini almak lazım. Üçüncü konu kamu harcamaları Kamuda araç tahsisleri bu araçların benzini ve giderleri.
    Cevapla
  • Türkiyem 6 yıl önce Şikayet Et
    Yedi düvele karşı mücadele veriliyor, iç hainlerle dış hainler sürekli saldırıyor, Afrinde suriyede terör devleti kurdirmamak için mücadele veriliyor, bir iki puanlık enflasyonu bahane edip yapılanları görmezlikten gelmeyelim.
    Cevapla
  • Dost 6 yıl önce Şikayet Et
    İyiki bi yedi düvel lafı öğrendiniz he
    Cevapla
  • Kiracı oldunmuhic 6 yıl önce Şikayet Et
    Tuzun kuru senin heralde ev kirasina %15zam yapıldı buda yaklaşık 110 tl yapıyor benim maaşına 190 ila 200tl zam yapildi benim gibi binlerce gariban var çıkmış enflesyonu tartismayin diyorsun sana soruyorum haftalik mutfak harcaman nekadar aciklasana benim maaşım 1900 tl kira ve faturaları yatirinca elimde 450ila 500 tl kalıyor sorarim 1ay boyunca bu parayla gecinebilirmisin günde 4ekmek ayda 120tl yapıyor kalıyor 380 tl dedim ya tuzu kuru olanlar bizleri anlayamazlar Allah tüm dar gelirlilerin gariplerin yardımcısı olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle