Çin'den savaş ilanı! Kökünü kazıyacak!

Kripto para birimi akımına katılmayı reddeden, satışı ve borsalarını yasaklayan Çin şimdi de kripto para madenciliğinin kökünü kazıyacak bir hamle yapmaya hazırlanıyor

Çin'den savaş ilanı! Kökünü kazıyacak!
Çin'den savaş ilanı! Kökünü kazıyacak!
GİRİŞ 09.01.2018 17:50 GÜNCELLEME 09.01.2018 17:50
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz hafta Çin Hükümeti'nin, kripto para madencilerinin elektrik tüketimini kısıtlayacak üst sınır uygulaması planladığı duyurulmuştu.
 
Elektrik ne alaka diyebilirsiniz. Kripto para madenciliğini bilmeyenler için basit ve kısa bir anlatım yapalım. Kripto para madencileri, blok zinciri madenciliği yapan kişilerdir. Kripto para birimi için madencilik işlemi ile oluşturulan her bir blok için madenciler sistemin belirlediği oradan ödül alır. Bu ödül Bitcoin sistemi için 12 Bitcoin'dir.

Peki elektrikle ilgili sıkıntı nerede başlıyor? Madencilik yapmak isteyen kişiler oldukça pahalı ve geniş bir bilgisayar sistemi kurmak durumundalar. Bu sistem inanılmaz derecede elektrik tüketiyor. Geçtiğimiz haftalarda Diyarbakır olayında yaşanan durum tam olarak bu. Neredeyse bir fabrika ile eşdeğer elektrik harcayan evde kaçak elektrikle Bitcoin madenciliği yapıldığı tespit edilmişti.
 
ELEKTRİK YOKSA KRİPTO PARA DA YOK!
 
Çin Hükümeti de kripto para üretiminin önüne geçmek ve sistemi bir şekilde çökertmek amacı ile madencilik yapan kişileri bu işten vazgeçirmeye çalışıyor.
 
Çin Hükümeti neden böyle bir şey yapıyor olabilir? Bunun cevabı son derece basit. Çin, dünya çapında Bitcoin madenciliği için harcanan elektriğin 3'te ikisini tüketiyor. Bitcoin için harcanan elektriğin ne derece doğru ve etkili olduğu da bir diğer tartışma konusu.
 
Çin, bu konuda başarı sağlarsa kripto paraların geleceği konusunda da bir belirsizlik ortaya çıkabilir.
 
Elektrikte üst sınır uygulamasının etkili olacağına karşı şüpheyle yaklaşanlar da var. Buna göre küçük çaplı madencilik işlemlerini tespit etmek oldukça zor olacağı için yaptırımlar yeterince başarılı olamayacak.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 20
  • MEDENİYETSİZ 6 yıl önce Şikayet Et
    kripto para dünyanın tamamını 1 günde ekonomik krize sokmak için icat edildi amaç dünya devletlerini yok etmek (The Economist 1988 kapak) bu para dünya geneline yayılıp büyüyecek ve 1 günde yok olacak ve dünya halkının bu kripto paralara karşılık olarak verdiği dolarlar TEK ELDE OLACAK (şimdiden 1 tirilyon dolar oldu bile) sanal alemden gerçek aleme millet GERÇEK parasını bunlara teslim ediyor OLMAYAN PARAYI ALIYOR fişi çektikleri gün savaşa hazır olun
    Cevapla
  • bulent 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kripto parada çok bağıran olacak bakalım hangi kapıya koşacaklar
    Cevapla
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    çünkü kripto para işi şişik balon olan abd dolarını sağlama almak işi
    Cevapla
  • serkan özkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakıyorum da nasıl da gazla gidiyor herkes.. Global finans lobisi merkezini çine kaydırdı. Crypto Paralar Global Finans Lobisine Tehdit oluşturuyor. Bu yüzden zaman zaman fetva verdiriyor, haber yaptırıyor, yetmedi banka hesaplarını donduruyor. KEndileri söylüyor. Dijital para Nakit parayı da, bir merkezden yönetilenFazici Bankacılığıda gelecekte yok edecekler. Bu yüzden nekadar geciktirseler kar.
    Cevapla
  • musti 6 yıl önce Şikayet Et
    Bka kardeşim sistemi yayan ve fonlayan ABD. neden mi? çünkü ilk çıktığı tarihten beri takip ediyorum. sistem çok hacklendi ama bunu anlatan bir tek adam akıl site yok, varsa yoksa sistemin iyi taraflarını aktarıyorlar. BlockChain ( Blok zinciri) teknolojisi ise ABD'nin ayrıca işine gelen bir sistem çünkü biz dünyanın jandarmasıyız, paranın nereye gittiğini öğrenmek istiyoruz diyorlar. yok TOR la gizleme felan ayrıca hikaye.
    Cevapla
  • Serkan Özkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Belki Bitcoin değil ama, BlockChain ( Blok zinciri) teknolojisi hemen hemen bütün devlet işleyişinde kullanılacak. Gelecek Global bankacılık sistemi beyan edilen rakamlarla değil de, Gerçekte var olan Block zincirine kayıtlı ekonomiyi gösterecek. Bu da Dünyayı istediği zaman manuple eden tekellerin işine gelmiyor. Haliyle bastıkları pamuk kağıdının tekeli onlarda. Devletlere bunu ne pazarlıklarla vewrdiğinin bilmiyoruz. Bir arkadaş ya bu da onların oyunuysa yazmış. Bazen ben de sormuyor değilim. Lakin öyle olsaydı neden mevcut kendi sistemleri ile çelişsinler ki?
    Cevapla
  • Dayı 6 yıl önce Şikayet Et
    Zaten yarı sanal para dolaşımda, herkesin parası sanal olarak bankada. Banka sana dedi mi şu kadar borcun var hiç itiraz hakkın yok. Yada elektrikler kesildi paran yok oldu. Hangi ülke gerçek parayla alışveriş yapıyor? Bitcoine daha beteri tümüyle hayal. Esas tüm merkeze toplama tasarısı..
    Cevapla
  • milletin ferdi 6 yıl önce Şikayet Et
    Kripto para(!) nasıl bankacılığı faizciliği bitirecekmiş? Kripto paranın karşılığı nedir? Arkasında kim vardır, belli mi? Faizde ihtiyacın için veya işine geldiği için borç alıyorsun ve hiç olmazsa baştan ne kadar fazla ödeyeceğini biliyorsun, bu da reel olarak çoğunlukla yüzde birkaç oranında bir miktara tekabül ediyor. Kripto para ile borç alan birisi (güya faiz sıfır bile olsa) bu anormal şişmeyle aldığı borcun kaç katı fazla ödeyecekti, anlayamıyor musun? Kripto para dedikleri zırva faizden öte bir dolandırıcılık düzenidir. Para bir değişim aracıdır, bir ödeme aracıdır, bunun fiyatının durmadan artması açıklanamaz hele de kripto para gibi karşılığı da yoksa…
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Güzel yazmışsınız, fakat ya dijital paraları o bahsettiğiniz Globa Finans Lobisi icat ettiyse?! Lütfen "economist 1988" yazın ve adamların 20 sene önceden neyi kapak yapıp birde 2018 tarihini verdiklerini düşünün (paranın üzerine dikkat)... Dahil olmak zorunda bırakacaklar ve filmin sonund a herkesi soyacaklar :))
    Cevapla
  • hakan utku 6 yıl önce Şikayet Et
    kripto rakanlar, şahısların bir projesi arkasında kimin oldugu bile belli degil, isteyen herkes kendi kripto parasını yapabilir, bu fark edildigi anda kripto paralar patlayacak ve birçok insan bu işten para kaybedecek.
    Cevapla
  • adsız 6 yıl önce Şikayet Et
    Vchen kimin parası aceba ?
    Cevapla
  • hakan utku 6 yıl önce Şikayet Et
    butun coinler şahıs firmalarının, hiçbirinin arkasında hukuk veya devlet yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle