Rusya-Çin ABD'nin hakimiyetini sarsabilir

Rusya ve Çin'in son 10-15 yıl içinde altına yöneldiğini belirten uzmanlara göre iki ülkenin altın rezervleri ABD hakimiyetini sarsabilir.

Rusya-Çin ABD'nin hakimiyetini sarsabilir
Rusya-Çin ABD'nin hakimiyetini sarsabilir
GİRİŞ 08.01.2018 17:45 GÜNCELLEME 08.01.2018 17:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış


Rus haber ajansı Russia Today'e konuşan uzman Ronan Manly'ye göre Rusya ve Çin altına yoğunlaşarak ABD dolarının uluslararası ticaretteki stratejisini etkilemeyi amaçlıyor.
 
Rusya ve Çin'in resmi altın rezervlerinin 10-15 yıl öncesine kadar 400 ton olduğunuı belirten uzman, iki ülkenin şuan toplamda 3670 ton altına sahip olduğunu belirtti.
 
ABD dolarından bağımsız hareket edebilmek için iki ülkenin altına odaklandığını ifaden eden Manly, ilginç bir şekilde ABD'nin altının stratejik rolünü reddettiğine vurguda bulundu.
 
Aynı zamanda Rusya ve Çin'in toplamda ABD'den daha fazla altın rezervine sahip olduğunu göstermesi durumunda ise Ronan Manly'e göre ABD küresel ekonomide darbe yemiş olacak.
 

YORUMLAR 5
  • Başkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde en kısa sürede merkez bankası rezerlerimizi altın ağırlıklı değiştirmeliyiz
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz de kendimize bakalım. Öncelikle kesinlikle tasarrufa dayalı harcama ve yatırım yapalım. Birliğe, ortaklığa, kooperatiflere, meslek odalarına, şirket ortaklıklarına değer verip, ticaret ve sanayi odalarına "ortak sermaye biriktirme ve kullanımı konusunda " kafa yoralım! En önemlisi, bütün tasarruflarımızı altın cinsinden yapalım...
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve onu yöneten dolar zenginlerinin bir gecede doların değerinin sıfır (0) olduğunu gördükleri gün hapı yuttukları gün demektir. zaten bu günkü banknot olarak basılan para asıl para değil sahte paradır kalpazanların bastığından tek farkı güya onu basan bir devletin olması. kaldıki amerikan dolarının arkasında ABD de yoktur. o sayılı zenginlerin kontrolünde basılmaktadır. ABD nin 70 trilyon dolar borcun alacaklısıda o zenginlerdir. o zenginler bir gecede kayıtlı paralarını ve dolarlarını kaybedebilir. geride somut elle tutulur ne var ise sadece o kalabilir.
    Cevapla
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz boşuna çene yormuyoruz. Altın ve toprağa yatırım yapın dedik ya. Bak işte ispatı Çin Rusya! Para yanar altın yanmaz. Para sahtekarlık için vardır altın sahtekarlığı yanına yaklaştırmaz. Sadece hırsızın eline iyi vuracan gelirse.
    Cevapla
  • Sert mülayim 6 yıl önce Şikayet Et
    İyi nokta iyi tespit Çin altın rezervlerinde ABD yi solladı Rusya da rezervlerini arttırmaya başladı Gelecekte hakimiyet altını en fazla olan ülkelerde olacak ABD nin ve para baronlarının yanıp tutuşması bu yüzden...
    Cevapla