İstanbul-Sivas 5 saate düşecek

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Sivas-Ankara arası yolculuğun 2 saate, Sivas-İstanbul arasının ise 5 saate düşeceğini bildirdi.

İstanbul-Sivas 5 saate düşecek
İstanbul-Sivas 5 saate düşecek
GİRİŞ 10.12.2017 09:53 GÜNCELLEME 10.12.2017 09:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu ile Tarihi İpek Yolu güzergahındaki Asya ülkelerini birleştiren demiryolu koridorunun önemli akslarından olan ve yapımı süren Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı’nın tamamlanmasıyla Sivas-Ankara arası yolculuğun 2 saate, Sivas-İstanbul arasının ise 5 saate düşeceğini bildirdi.

Arslan, “Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı’nı 2018 sonu 2019 başında hizmete sunmayı hedefliyoruz. Üst yapıyla ilgili eksik olan bir kısmı vardı onun da ihalesini yaptık sözleşmeyi imzaladık ve işe başlandı. Ankara-Sivas arası mevcutta yaklaşık 7-8 saat sürüyor. Kaldı ki şu anda elektrikli ve sinyalli hale getirmekten yana bir çalışmamız var. Dolayısıyla o arada tren çalışmıyor. YHT ile Ankara-Sivas arası 2 saate düşecek. YHT, şu anda Ankara-Pendik arası çalışıyor. YHT’nin Haydarpaşa’ya kadar olan kısmı bittiğinde Sivas’tan çıkan yolcu 5 saatte Haydarpaşa’ya varacak.”

 

YORUMLAR 5
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Erzurum istanbul ne zaman?
    Cevapla
  • gurbetçi 6 yıl önce Şikayet Et
    inşallah 1 yıl sonra biter
    Cevapla
  • galatasar 6 yıl önce Şikayet Et
    en az 7 saat
    Cevapla
  • elma 6 yıl önce Şikayet Et
    mukemmeeelllllllll
    Cevapla
  • şampiyon basaksehir 6 yıl önce Şikayet Et
    allah razi olsun yapanlardan
    Cevapla