Dev market zincirini satın alıyor

Migros, geçtiğimiz günlerde konkordato talebinde bulunan Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden Makro Market’i almak için harekete geçti.

Dev market zincirini satın alıyor
Dev market zincirini satın alıyor
GİRİŞ 09.11.2017 10:40 GÜNCELLEME 09.11.2017 13:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin otomobilini üretecek 5 babayiğitten biri olan Anadolu Grubu’nun sahibi olduğu Migros, geçtiğimiz günlerde mali sıkıntıyı aşmak için konkordato talebinde bulunan Ankara merkezli Makro Market’i almak için harekete geçti. Haziran 2016’da Tesco Kipa’yı bünyesine katan Migros, Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden biri olan Makro Market’i de satın alarak sektördeki büyümesini sürdürmeyi hedefliyor. AKŞAM’ın ulaştığı bilgilere göre Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Makro Market’in alımı için finans kurmaylarına, “Şirketi inceleyin, fiyat makul olursa alalım” talimatı verdi.

ALMAN ŞİRKET DE İSTİYOR

Türkiye’da 253 mağazası bulunan, 1.7 milyar liralık ciroya sahip Makro Market ile bir Alman gayrimenkul fonunun da ilgilendiği ve 250 milyon doları gözden çıkardığı söyleniyor. Migros'un yüzde 19.49’u Borsa İstanbul’da işlem görüyor. Yüzde 100 yerli sermayeli Makro Market, yılda 100 milyon müşteriye hizmet veriyor.

ŞİRKETİMİZ BATIK DEĞİL!

Makro Market adına 27 Ekim’de, iflas erteleme başvuruları yasak olduğu için, konkordato talebinde bulunuldu. Makro Market Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Songör, “İnanıyoruz ki daha güçlü toparlayabileceğiz. Şunun kesin olarak bilinmesini isterim ki, şirketimiz batık değil” dedi.

PİYASA DEĞERİ 4.6 MİLYAR

Migros’un çoğunluk hissesi 2008’de Koç Holding’den Moonlight Parekendecilik’e geçti. Temmuz 2015’te ise Anadolu Endüstri Holding, yüzde 80.5’ini satın aldı. Migros’un piyasa değeri 4.6 milyar TL seviyesinde.

MİGROS'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili Migros KAP üzerinden bir açıklama yaparak "kamunun bilgilendirilmesini gerektirecek somut bir gelişme bulunmamaktadır." dedi.

Şirketin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Şirketimizin, Makro Market'i satın almak için görüşmeler yaptığına dair 09 Kasım 2017 tarihinde basın ve yayın organlarında haberler yer almıştır. Şirketimiz uzun vadeli büyüme stratejileri doğrultusunda, sektöründeki çeşitli fırsatları sürekli olarak değerlendirmektedir. Ancak mevcut durumda bu çerçevede kamunun bilgilendirilmesini gerektirecek somut bir gelişme bulunmamaktadır."

"MAKRO’YU DA İNCELİYORUZ"

Öte yandan Bloomberg’e konuşan Migros Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, "Makro bildiğimiz tandığımız bir kurum. Ancak şirketi almak için bir girişim ya da konuşma içine girmiş değiliz. Gelecekte olur mu olmaz, onu da söylemek zor. Ancak Migros bütün market zincirleri gibi Makro’yu da inceliyor" dedi.

Makro Grup Şirketler Başkanı Şeref Songör de Bloomberg’e yaptığı açıklamada, "Bize Migros’tan gelen bir teklif yok, bir temas da olmadı. Şu anda böyle bir şey gündemimizde yok. Biz konkordato programımızı uygulamaya bakıyoruz; 1 ay içinde bir çözüm ortaya koyabiliriz. Tedarikçilerle görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 3
  • Hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    Anadolu Grubu tek başına migrosun sahibi değil % 40 hisseye sahip... %50 si İngiliz BC Partners şirketine bağlı iştirakçi moonlight capital mh perakendeciliktir... Ne zaman yüzde yüz Türk yerli markalar biraz adını duyursa İngiliz şirketleri kafasını koparıyor. Bir de çıkıp Anadolu Grup diye tanıtıyorsunuz ya ona üzülüyorum... Oynanan oyunu görmüyor musunuz?.. Ne tansaş kaldı ne kipa. Şimdilik kipa nın adını kullanıyorlar...Migros hiç bir zaman halkın marketi olmadı ki... Babayiğit mi dediniz?..
    Cevapla
  • esnaf 6 yıl önce Şikayet Et
    buradan bütün kurumlara sesleniyorum haksız rakabet yaptırarak büyük küçük esnafı ezsin mantığı ile yavaş yavaş 3 4 market kalıcak tekelleşecek zamanla manavı züccayiyesi bakkalı beyaz eşyacısı kasabı telefoncusu giyim kuşam zaman ile yok oluncak buradan bir esnaf olarak sesimi duyurmak istiyorum haksız rekabeti görün ve bir çare bulun
    Cevapla
  • Selçuk 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcıları olsun allahın izniyle makromarkete birşey olmayacağına kısa süre içinde toparlanacaklarına eminiz yerli sermaye binlerce çalışan var devletimizinde bunu göze alarak destek olacağını düşünüyorum
    Cevapla