Erdoğan noktayı koydu! Sil baştan değişiyor

Daha önce "Obez devletten kurtulmalıyız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk adımın 657'de değişiklik olduğunu söyledi.

Erdoğan noktayı koydu! Sil baştan değişiyor
Erdoğan noktayı koydu! Sil baştan değişiyor
GİRİŞ 02.11.2017 12:56 GÜNCELLEME 02.11.2017 12:56
Bu Habere 146 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan dönüşü gazetecilere açıklama yaptı. 

Erdoğan yaptığı açıklamada daha öncede bir çok kez dile getirerek Türkiye'nin en büyük sorunlarından bir tanesi dediği, 657 Devlet Memurları Kanunu'nun tepeden tırnağa değişmesi gerektiğini belirtti.

"657 TAMAMEN DEĞİŞTİRİLMELİ"

"Metal yorgunluğu bürokraside de var mı?" sorusu üzerine Cumhurbaşkanı, şu yanıtı verdi;

"Bürokrasiye dediğiniz türden bir çekidüzen verebilmek, 657 (Devlet Memurları Kanunu) ile bağlantılı bir konudur.

Bu 657 var olduğu sürece, siz bürokraside arzu edilen türden köklü düzenlemeler yapamazsınız. Sadece birini bir yerden alır başka bir yere koyabilirsiniz. O da köklü bir düzenleme anlamına gelmez.

Gerçek manada bir düzenleme, 657'nin tepeden tırnağa değiştirilmesiyle mümkün olabilir. O da tabii ki anayasa değişikliği yetkisi yapabilecek güçte olmakla mümkündür.

Temenni ederim ki parlamentoda anayasa değişikliğini yapacak güce sahip oluruz. O vakit bu yönde gerekli adımları atabiliriz."

YORUMLAR 146
  • Mustafa E. 6 yıl önce Şikayet Et
    Tabi 657 yi değiştir. Kendi istediğiniz adamları çok daha rahat alın, tepeden tırnağa kendi kadronuzu kurun. İş garantisi doğru değil ama o işlere girebilmek içinde önce liyakat sistemini getirin. Açıktan adam atamayın, bir çalışanın şirkette çalışıp çalışmaması bir üst amirinin iki dudağının arasında olmamasını sağlayın. bu yeter
    Cevapla
  • T akbulut 6 yıl önce Şikayet Et
    657 ye dokunma reisim 657 devletin direğidir bozulan kurumları revize edin
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    semiçimi filan bekleme khk ile hallet reyis bu işi hiç bişey yapamazlar sana şaunda yoksa seçime filan kalırsa bi 100 sene daha senin gibi lider bekler bu memleket yazıktır sorun ortada beleş iş garantisi yüzde 6 7 zam yaparsın beğenmez çünki alışmışlar beleş yemeğe kaldır özel sektörden farkı kalmasın hem gereksiz maliyet bu maaş koşullarıyla milyonlarca memurun kaçta kaçı düzgün zor şartta çalışıyor belirlensin gerisine özel sektör sistemi gelsin
    Cevapla
  • Beleş 6 yıl önce Şikayet Et
    Beleleş iş mi? KPSS den 87 almak gerekiyor varmı sende o kapasite?????? Beleş hava beşeş su beleş kafa solunan havaya yazık.
    Cevapla
  • Kafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Nasil bir beyin anlamadim gitti. Havadan memurluk dagitsalar ilk gidecek olan sensindir eminim
    Cevapla
  • Baskentli 6 yıl önce Şikayet Et
    Başka önemli işler var bunlar boş işler
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    siyaisler müdahale etmese memur da düzgün çalışır işlerde yürür eğer bir kurumda yatan birileri varsa mulaka birilerinin torpillisidir siyasiler emrediyor memur yapıyor sonrada suçlu memur görülüyor olmaz böyle şey eger iyi bir şeyler yapmak istiyorlarsa devleti siyasi torpilden kurtarsınlar siz bir yerde müdür olduğunuzu düşünün çalışmayan bir memur var onu cezalandırmak istiyorsunuz parti il başkanının yigeni ise hiç bir şey yapamazsınız yok gariban biriyse her türlü cezayı verirsiniz her türlü atama da siyaset dönüyor iş bilirlik ve liyakate bakılmıyor bir tanıdığım iş başvurusunda bulundu mülakatta kaybetti nedeni siyasi geçmişi bize uygun degil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle