Milyonlarca kişinin zam oranı belli oldu

Milyonlarca kamu çalışanı ile memur, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yeni yılda alacakları zam oranı belli oldu.

Milyonlarca kişinin zam oranı belli oldu
Milyonlarca kişinin zam oranı belli oldu
GİRİŞ 31.10.2017 16:24 GÜNCELLEME 31.10.2017 16:25
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Ekonomi yönetiminin yaptığı tahmine göre son üç ayda (Ekim, Kasım, Aralık) Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) yaklaşık yüzde 2 oranında artacak. Dolayısıyla Temmuz-Aralık dönemi TÜFE artışı yüzde 3,36 olacak. Yasa gereği SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışı geçmiş 6 aylık enflasyona göre belirlendiğinden 9 milyonu aşan SSK ve Bağ-Kur emeklisi Ocak ayında yüzde 3,36 ve Temmuz’da da yüzde 4,02 zam alacak.

Böylece bir SSK emeklisinin 1500 lira olan aylığı Ocak 2018’de 50 lira 40 kuruş artacak. Temmuz ayında ise bin 550 lira 40 kuruştan; 62 lira 30 kuruşluk artışla bin 612 liraya çıkacak.

MEMUR VE EMEKLİSİNE OCAK'TA ENFLASYON FARKI YOK

Temmuz-Aralık dönemi enflasyon artışı ekonomi yönetiminin tahmin ettiği gibi yüzde 3,36’da kalırsa memur da memur emeklisi de Ocak ayında enflasyon farkı alamayacak. Toplu sözleşme gereği maaşlarına Ocak’ta yüzde 4’lük artışla yetinecek.

TEMMUZ'DA BİNDE 2

Temmuz ayında ise yine yüzde 3,5 oranında toplu sözleşme zammı verilecek. Ocak-Temmuz enflasyonu yine ekonomi yönetiminin tahmin ettiği gibi yüzde 4,02’de kalırsa bu kez milyonlarca memur ve emeklisine enflasyon farkı olarak sadece binde 2’lik artış yapılacak.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 20
  • tarafsız 6 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar ne kadar nankör olmuşlar.Ne koşullarda yaşayan açlık çeken insanlar var siz gene iyi koşullarda açlık çekecek siziniz ne istiyorsunuz.Devlet sizi düşünmese bunları yapmaz arabaya binmeyin diye yürüyün diye,fazla yemeyin diye az kazanın ki şükretmeyi öğrenin :)
    Cevapla
  • sevcen 6 yıl önce Şikayet Et
    memurun her sene alım gücü azalıyor
    Cevapla
  • İsmail 6 yıl önce Şikayet Et
    Son 4 aylık döviz kurundan kayıp % 6.9, altından kayıp % 10.4 Dört aylık kayıplar bunlar. Kimi kandırıyorsunuz, Allah(CC) bunu reva görür mü?
    Cevapla
  • hkn 6 yıl önce Şikayet Et
    Akaryakıt zamları, mtv zammı v.s zamlar ile maaş artışlarını kıyasladığınızda göreceksiniz ki aslında maaşa zam değil bir önceki yıla göre küçülüyor maaşlar, yani verilenden fazlası vergi olarak geri alınıyor,
    Cevapla
  • halk 6 yıl önce Şikayet Et
    bunu anlayan sen ben nadir kişileriz kardeşim.
    Cevapla
  • veli 6 yıl önce Şikayet Et
    milletvekili emeklilerine yüzde 10,5 verilmeside o zaman vicdana sığarmı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle