Şimşek'ten enflasyon açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Enflasyon gelecek yılın ilk çeyreğinden itibaren tek haneye iner” dedi

GİRİŞ 14.10.2017 11:15 GÜNCELLEME 14.10.2017 12:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Programın (OVP) içeriğinin fazla tartışılmamasının talihsiz bir durum olduğunu belirterek, “Maalesef programın içeriği çok tartışılmadı. Daha çok bu vergi düzenlemeleri ön planda oldu. O talihsiz bir durum. Ama inanıyorum ki bu program incelenirse, ayakları yere basan, ilgili tedbirlerin meclise sunulduğu, reformların yapılmaya başlandığı güçlü bir program olduğu çok net bir şekilde görülecek." dedi.

Hafta ortasında başlayan yoğun temaslarının son derece olumlu geçtiğini belirten Şimşek, bir araya geldiği yüzlerce küresel yatırımcıya, Türkiye’nin ekonomik performansını, reform gündemini ve geleceğini anlatma fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Şimşek, IMF-Dünya Bankası toplantıları ve G20 oturumlarından çıkan ana mesajı "şimdi reform yapma zamanı" diyerek özetlerken, "Küresel ekonomide kısa vadede her şey çok iyi görünüyor, yani her şey güllük gülistanlık. Orta vadede tabii her zaman için bir takım riskler var. İşte o risklere karşı küresel olarak küresel ekonominin direncini artırmak için reform ihtiyacı var." değerlendirmesini yaptı.

YORUMLAR 4
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    gelir vergisi acil düzenlemek gerekiyor..
    Cevapla
  • mert ol 6 yıl önce Şikayet Et
    madem oyle mtv niye %25
    Cevapla
  • Malabadi 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakana soruyorum: Yıl başında da vergi artışı olacak mı? Vermeye gelinci %3-%4 almaya gelince %25. Adalet bunun neresinde?
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Madem çift hane millete niye tek hane zam veriyorsunuz. Seçimde çift hane olur da işe yarar mı bilmem
    Cevapla