Enerjide örnek projelere imza attılar

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi, çevre dostu oluşu ve yenilenebilir enerji alanında yaptıklarıyla Türkiye'deki birçok OSB'ye örnek oluyor.

Enerjide örnek projelere imza attılar
Enerjide örnek projelere imza attılar
GİRİŞ 07.05.2017 13:49 GÜNCELLEME 07.05.2017 14:27

Atık sudan elde ettiği çamuru yakıta çeviren, güneş enerjisi santralinden 1 megavat/saat elektrik elde eden, 50 megavat/saat kapasiteli rüzgar enerjisi santrali kurma çalışmalarına başlayan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB), çevre dostu oluşu ve yenilenebilir enerji alanında yaptıklarıyla Türkiye'deki birçok OSB'ye örnek oluyor.

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, sanayi yatırımları kadar sürdürülebilir bir sanayi anlayışını desteklediklerini ve OSB'deki yatırımcıların işlerini kolaylaştırıcı projelere önem verdiklerini söyledi.

Eskişehir OSB'ye çevreci yatırımlar kazandırdıklarını belirten Özaydemir, "Bölgedeki işletmelerin üretim sonrası ortaya çıkan evsel ve endüstriyel atıkları Eskişehir OSB tarafından yapılan ve işletilen arıtma tesisinde arıtılarak alternatif yakıt haline getiriliyor. Eskişehir OSB'ye ait 30 su kuyusu var. Bunlar günden 15-20 bin metreküp su temin ediliyor. Bu su OSB'deki yaklaşık 600 fabrikaya dağıtılıyor. Bu sular fabrikalardaki işlemler nedeniyle kirleniyor. Kirlenen suyu 7 bin 500 metrekare alanda kurulu arıtma tesisimizde topluyoruz. Biyolojik ve kimyasal olmak üzere büyük havuzlarımız var. Laboratuvaramız var. Atık suyu birçok işlemden geçirip temiz ve berrak bir şekilde Porsuk Çayı'na deşarj ediyoruz." dedi.

KAYNAK: AA