Elektrik faturasında yeni dönem!

Aylık 82 TL’yi aşan elektirik faturalarında kredi kartına taksit yapılacak.

Elektrik faturasında yeni dönem!
Elektrik faturasında yeni dönem!
GİRİŞ 15.04.2017 11:10 GÜNCELLEME 15.04.2017 11:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Elektrikte 8.5 milyon abone için yeni bir düzenlemeye gidildi. Aylık 82 TL’yi aşan faturalarda kredi kartına taksit yapılacak. Tüketiciyle dağıtım şirketleri arasındaki sözleşmelere standart gelecek.

Sabah'tan Barış Şimşek'in haberine göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın enerji tüketiminde rekabet ortamını artırarak piyasanın tüketici lehine gelişmesi için yaptığı çalışmalarda, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 8.5 milyon elektrik abonesi için devrim niteliğinde düzenleme hazırladı.

TÜM ABONELERİ KAPSIYOR

Bu kapsamda serbest tüketicilerle dağıtım şirketleri arasındaki sözleşmelere standart getirilirken, tüm elektrik abonelerini kapsayacak şekilde, aylık 82 lirayı aşan fatura ödemelerinde kredi kartına taksit imkânı sunulmasına yönelik çalışmaların başlatılması kararlaştırıldı. 

Taslak çalışmaya göre ödeme şekli kaynaklı masraflar, talepte bulunan serbest olmayan tüketiciye ait olacak.

YORUMLAR 7
  • olcay 7 yıl önce Şikayet Et
    ne zaman yürürlüğe girecek
    Cevapla
  • Emre 7 yıl önce Şikayet Et
    Insanlari kredi karti kullanmaya tesvik ediyorlar.Yetmiyormus gibi birde bundan faiz aliyorlar.Simdiki bankalar resmi tefecilerdir.Ayrica 82 tl faturasi olana taksit imkani getirene kadar dagitim bedelini kaldirsinlar.40 tl'lik elektrik kullaniyorum 90 tl fatura geliyor her ay 50 tl kdv dagitim bedeli trt payi oduyoruz.Hakkimi yiyenlere hakkim haram zikkim olsun.Elektrik kurumlarini ozellestirdiler zenginliklerine zenginlik kattilar elektrik aboneleri sayesinde bird duzgum hizmet verseler bari
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    o taksitler nasıl ödenecek biriktikçe.
    Cevapla
  • cezmi 7 yıl önce Şikayet Et
    milletin gözünü bunlarla boyamayın. su ve doğlgaz faturasında aboneler kullandıkları kadar bedel ve üzerine kdv ödüyorlar. Elektirk faturası olunca kullanım bedeli artı dağıtım bedeli artı trt vergisi artı kdv ödeniyor. Kullandığımız elektiriğin iki katı ücret her ay cebimizden alınıyor. Hükümetin acil bu sorunu çözüp abonelerden alınan haksız paranın önüne geçmesi gerekiyor. birazda fakir fukarayı garip gurebayı düşünün. dağıtım bedeli altında abonelerden alınan paralar kul hakkı gaspına girmektedir. islama göre haramdır. azabı çetin olur.
    Cevapla
  • Mizah 7 yıl önce Şikayet Et
    Eksik yazmışsın her 2-3 ayda bir birde fatura bedeli kadar trafo kaybı bindiriyorlar.
    Cevapla
  • Rıfkı 7 yıl önce Şikayet Et
    Taksite bağlanan faturaya faiz bindiriliyor vatandaşa giriyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle