Cıngıllı Holding iflas etti

Finansbank ve Yapıkredi Bankası'nın 'iflasın ertelenmesi' yönündeki talebe karşı çıkması üzerine mahkeme 'Cıngıllı Holding'in iflasına karar verdi.

Cıngıllı Holding iflas etti
Cıngıllı Holding iflas etti
GİRİŞ 22.03.2007 11:20 GÜNCELLEME 22.03.2007 11:20

TMSF'nin el koyduğu Demirbank'ın eski patronu Halit Cıngıllıoğlu iflas etti. Cıngıllı Holdîng'in İflası İstanbul 13. Ticaret Mahkemesi'nin 19 Mart 2007 tarihi saat 14.10 itibariyle karara bağlandı. Mahkeme kararında Yargıtay yolunun açık olduğu da belirtildi. İşadamı Cıngıllıoğlu'nun sahibi olduğu .Cıngıllı Holding'in iflasına, TMSF ve bankalara olan borçlan neden oldu. Holding iflas sınırına dayanınca, iflasın ertelenmesi için 15 Aralık 2004 tarihinde İstanbul 13. Ticaret Mahkemesi'ne dava açmıştı. Davanın amacı, şirketin borçlanın ödeyebileceğini göstermek ve bunun için projeler sunmaktı.

Davaya Finansbank ve Yapı Kredi Bankası müdahil oldu. Her iki banka da holdingin . 'iflasın ertelenmesi' talebinin reddedilmesini talep etti. Finansbank, Cıngıllı Holdîng'in açılan tüm davaların hiçbir aşamasında iyi niyetli herhangi bir girişimde ^Bulunmadığını ve sorun çıkardığını belirtti. Yapı Kredi Bankası ise holdingin iflası istemiyle ayrı bir dava açtığını kaydetti.
AlHM'ye başvurmuştu

Cıngıllı Holding İse dava sırasında Mahkemeden bilirkişi incelemesi talep etti. Hol¬ding ayrıca iflasın ertelenmesi talebini haklı çıkartmak amacıyla Mahkemeye bir de iyi¬leştirme projesi sundu. TMSF ve diğer alacaklılarına toplam 20 milyon 42 bin 167 dolar ödeme yaptığım açıkladı.

Holding, iyileştirme projesine Demirbank'ın Fona devrinde haksız işlem yapıldığı gerekçesiyle, Türkiye aleyhine AİHM'ye yapılan başvuruyu da ekledi. Başvurusunun belli bir süre İçinde sonuçlanmasını beklediklerini belirten Holding, ancak bu süreci beklemeden alacaklarının haklarına kavuşmalarının sağlanacağını kaydetti. Bunun için de taşınmazlarını gösterdi.

Borcu 225.8 milyon YTL
Holdingin taşınmazlarının da kullanılacağı belirtildi. Holdingin Yalova, Bursa-Orhangazi, Bursa-Nilüfer, İstanbul, Muğla-Fethiye ve Muğla-Bodrum'daki taşınmazların çeşitli projelerle değerlerinin artırıldığı ve borçların Ödenmesinde kullanılabilecek duruma getirildiği anlatıldı.

Dava sürecinde yapılan bilirkişi incele¬mesinde ise, holdingin 'borca batık durumda' olduğu rapor edildi. Raporda, holdingin toplam borçlarının, toplam aktiflerini 225 milyon 794 bin YTL aştığı bildirildi. Mahkeme ise 19 Mart 2007 tarihinde yaptığı son duruşmada, holdingin iflasına karar verildiğini açıkladı.