10 bin otopark görevlisi meslek sahibi olacak

Otopark işletmecileri ve çalışanlarını tek çatı altında toplayan “Otopark İşletmecileri Derneği” otopark çalışanlarına meslek statüsü kazandıracak.

10 bin otopark görevlisi meslek sahibi olacak
10 bin otopark görevlisi meslek sahibi olacak
GİRİŞ 03.03.2017 15:52 GÜNCELLEME 03.03.2017 15:52

Otopark görevlilerinin bir meslek statüsüne kavuşması ve kabul edilen iş kolları arasında yer alması amacıyla Otopark İşletmecileri Derneği Başkanı Nurettin Korkut ve Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan arasında işbirliği protokolü imzalandı. 

10 bin otopark görevlisi meslek sahibi olacak

Otopark İşletmecileri Derneği ile Mesleki Yeterlilik Kurumu arasında imzalanan protokolle 10 bin otopark çalışanına ulusal meslek standardı kazandırılacak.

Otopark İşletmeciliği Derneğine üye olan birçok Belediye ve özel sektör kuruluşu bünyesinde çalışan otopark görevlilerine Mesleki Yeterlilik Kurumu  tarafından sertifika verilecek. Ayrıca otopark görevlisi meslek olarak tanımlanacak.

İmzalanan protokolle otopark personelleri mesleki yeterliliğe kavuşacak. Aldığı mesleki yeterlilik belgesi ile otopark sektöründe çalışabilecek. Ayrıca hazırlanacak yeterliliğe vale ve diğer park alanlarında çalışan personellerde eklenerek hizmet ağı genişletilecek.

Otopark İşletmecileri Derneği’ne üye Büyükşehir İl ve ilçe belediyeleri ile özel sektörden birçok kuruluş bulunuyor. Otopark görevlilerine mesleki bir statü kazandırılması amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu sertifikası yanında Üniversitelerde ön lisans programı olarak okutulması için de çalışmalar devam ediyor. Ayrıca İSPARK’ın kurduğu Akademi ile de çalışanların kariyer planlarına ve eğitimlerine destek verilmesi hedefleniyor.

OİD Başkanı Nurettin Korkut, “Mesleki Yeterlilik Kurumu ile sektöre yön verecek ve nitelikli iş gücüne katkı sağlayacak protokolü imzalamaktan mutluluk duyuyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin kuruluşu olan İSPARK’ın başarılı projeleri otopark kültürünün yaygınlaşmasını sağlamış, birçok il ve ilçeye de örnek olmuştur. ”dedi.

MYK Başkanı Adem Ceylan ise törende yaptığı konuşmada, Otopark görevlisi meslek standardının hazırlanarak iş piyasasının bu alanda çalışanlardan beklendiği niteliklerin belirlenmesinin ve belgelendirilmesinin büyük öneme sahip olduğunu ifade etti. 
Yapılan anlaşmayla hava, kara ve deniz taşıtlarının park alanlarında çalışan personellerin mesleki yeterliliğe kavuşması sağlanacak.