MÜSİAD'dan Avustralya Melbourne’de şube açılışı

MÜSİAD, Avustralya Melbourne’de yaptığı şube açılışı ile geniş ağına bir yenisini daha ekledi.

MÜSİAD'dan Avustralya Melbourne’de şube açılışı
MÜSİAD'dan Avustralya Melbourne’de şube açılışı
GİRİŞ 21.11.2016 17:53 GÜNCELLEME 21.11.2016 17:53

Eylül ayından bu yana Johannesburg MÜSİAD, Karlsruhe MÜSİAD, Makedonya MÜSİAD şubelerinin açılışını yapan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Avustralya Melbourne’de yaptığı şube açılışı ile geniş ağına bir yenisini daha ekledi. Açılış konuşmasında MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Avustralya ile ticaret hacmimiz 2015 yılı itibariyle 1 milyar doları aştı. Ama bu hiç de yeterli bir rakam değil. Biz MÜSİAD olarak alışverişi, yatırımları daha da geliştirmek üzere buradayız. Melbourne şubemiz, İnşaallah, bu niyetimizin, ümidimizin ve gayretimizin şubesi olacak” dedi.

Melbourne MÜSİAD açılış programında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Dünyanın dört bir yanına uzanan yurtdışı teşkilatımızla mesafelerin uzaklığını ortadan kaldıran bir yakınlık haritası çizmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar dünya haritasını ilmik ilmik dokuduk, bundan sonra da dokumaya devam edeceğiz. Mesafe bizler için önemli değil. Çünkü irtibatın gönülde başladığını biliyoruz. ‘Gelecekle iş yapmak’ kavramı üzerinde durarak sürdürdüğümüz çalışmalarımızla, MÜSİAD’ı gelecekle ve gelecekte iş yapmayı önceleyen iş adamları için buluşma noktası yapıyoruz” dedi.

Avustralya kanunlarına göre kurulmuş bir Avustralya İşadamları Derneği olan Avustralya MÜSİAD'ın öncelikli amacının Avustralya iş dünyasına faydalı olmak olduğunu söyleyen Olpak, “Avustralya MÜSİAD’ın sadece Türk kökenli işadamlarıyla bağlantılı ve sınırlı kalmadan faaliyetlerini sürdürmesini çok önemsiyoruz. Bununla birlikte, tüm dünyaya yayılmış MÜSİAD networkünü kullanarak, MÜSİAD vizyonu çerçevesinde ve MÜSİAD ailesinin tüm bağlantılarıyla birlikte hareket etmesi ve iş dünyasına bu yolla katkı sağlamasını bekliyoruz” diye konuştu.

“Avustralya ile ticaret hacmi 1 milyar doları aştı, ama yetmez”

Çanakkale Savaşı’nın 100. Yılı Anma Törenleri kapsamında geçen senenin Avustralya’da Türk yılı, Türkiye’de ise Avustralya yılı ilan edildiğini hatırlatan Olpak, “Bu vesileyle yapan üst düzey ziyaretler iki ülke arasındaki ilişkileri hızlandırmıştı. Ekonomik bakımdan da ilişkilerimiz her geçen gün gelişiyor. Avustralya ile ticaret hacmimiz 2015 yılı itibariyle 1 milyar doları aştı. Ama bu hiç de yeterli bir rakam değil. Biz MÜSİAD olarak alışverişi, yatırımları daha da geliştirmek üzere buradayız. Melbourne şubemiz, İnşaallah, bu niyetimizin, ümidimizin ve gayretimizin şubesi olacak” dedi.

“15 Temmuz Türk milletinin ne kadar güçlü olduğunu gösterdi”

Melbourne MÜSİAD açılış konuşmasında yaşanan hain 15 Temmuz Darbe girişimine de değinen Olpak, “15 Temmuz darbe girişimi, ekonomiyi de hedef almıştı. Fakat Türkiye ekonomisinin gösterdiği başarı, dünya kamuoyunu şaşırtmaya devam ediyor. Dünya Türkiye’de olup bitenleri tartışırken, biz İstanbul'da 3. Boğaz Köprü’nün açılışını yaptık. Türkiye’nin güvenlik sorunu yaşayacağını, bölgedeki tehditleri yönetemeyeceğini, gücünü kaybedeceğini zannettiler. Fakat ülkemiz, hain darbe girişimin üstünden yalnızca 1 ay geçmişken, terör örgütlerine yönelik sınır ötesi operasyon düzenleyerek istikrar ve iddiasının ne kadar güçlü olduğunu kanıtladı. 15 Temmuz, hem Türk milletinin ne kadar güçlü olduğunu gösterdi, hem de Türkiye’yi eskisinden daha güçlü yaptı” diye konuştu.

Türkiye’nin kadim tarihi ve zengin kültürü ile büyük ve güçlü bir ülke olduğunu ve hedefleri doğrultusunda yolunda ilerlemeye devam ettiğini ifade eden Olpak, “Cesaretle başladığımız bu yürüyüşü kararlıkla sürdüreceğiz. Hiçbir projemizi iptal etmeyeceğiz. Aksine daha fazla proje üretecek, daha fazla iş yapacağız. 27 çeyrektir aralıksız büyüyen Türkiye, ekonomisiyle, genç nüfusuyla, sağlam iradesiyle, geniş vizyonuyla büyük ve güçlü bir ülkedir” ifadelerini kullandı.

“Daha çok çalışmamız gerek”

Yurtiçinde 86, yurt dışında 66 farklı ülkede 171 irtibat noktasıyla geniş bir ticaret ağı bulunan MÜSİAD, Melbourne açılışının ardından Tokyo şube açılışını yapmayı planlıyor. Yılsonuna kadar Bartın ve Amsterdam şubelerinin açılışını ve 2017 yılında ise Azerbaycan, Tiflis, Pakistan, Strasbourg, Londra, Kırgızistan, Kazakistan, Belçika, Katar ve Sudan şube açılışlarını yapmayı planlıyor.

Uluslararası Ticaret Fuarı 16. MÜSİAD EXPO’yu ve Uluslararası İş Forumu 20. IBF’i yaparak devlet adamları, siyasetçiler, işadamları, girişimciler, bürokratlar, akademisyenler, yatırımcı ve temsilcileri buluşturduklarını hatırlatan Olpak, “Daha çok çalışmamız gereken bu dönemde MÜSİAD olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Bir yandan şube açılışları ile faaliyet alanımızı genişletiyor, bir yandan da yaptığımız organizasyonlarla hem ekonomiye katkı sağlıyor hem de ülke ekonomisinin gidişatıyla ilgili dünya kamuoyuna yansıtılan olumsuz haberlere cevap veriyoruz. Şimdi sırada 29-30 Kasım'da, Haliç Kongre Merkezi’nde, Ulaştırma Bakanlığımız ve Avrupa-Ortadoğu ve Afrika Uydu Operatörleri Birliğiyle düzenleyeceğimiz, 2. Global Satellite Show var. Önümüzdeki yıl Pakistan'daki, 4. High Tech Port önemli bir başlığımız. Ayrıca Vizyoner'17’ye hazırlanıyoruz. 2017 yılında Afrika'da bir fuar yapmak ise bir başka hedefimiz” diye konuştu.