Saldırı sonrası ABD'li operatörlerden ortak karar

İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısının ardından ABD'li birçok GSM operatörü ortak karar aldı.

Saldırı sonrası ABD'li operatörlerden ortak karar
Saldırı sonrası ABD'li operatörlerden ortak karar
GİRİŞ 29.06.2016 13:04 GÜNCELLEME 29.06.2016 17:37
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Dün akşam İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısına ABD'li GSM operatörleri de kayıtsız kalmadı. Dünyaca ünlü operatörler ABD'den Türkiye'ye yapılan telefon görüşmelerinden ücret alınmamasına karar verdi.
 
İlk açıklama AT&T'den geldi. Saldırının hemen ardından Twitter üzerinden açıklama yapan firma önce destek mesajı verdi, ardından da 30 Haziran'a kadar 2 gün süreyle ABD'den Türkiye'ye yapılan telefon görüşmelerinin ve kısa mesajların ücretsiz olacağını açıkladı.
 
Sonrasında T-Mobile CEO'su John Legere de benzer bir açıklama yaptı. Legere, T-Mobile kullanıcılarının ABD'den Türkiye'ye 5 Temmuz'a kadar (1 hafta) ücretsiz görüşme yapabileceğini açıkladı.
 
Bir başka operatör olan Sprint'in CEO'su Marcelo Claure de aynı şekilde 1 hafta ücretsiz telefon görüşmesi ve mesajlaşma yapılabileceğini açıkladı. Ayrıca Claure'nin mesajında içinde ay yıldızın bulunduğu 'Pray For Turkey' fotoğrafının da bulunması dikkatlerden kaçmadı.
 

YORUMLAR 31
  • Hasan ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabi büssürü information demi ne olursa olsun her kafadan bir ses ulan siz var ya....?
    Cevapla
  • gercekci 7 yıl önce Şikayet Et
    göz boyama baska birşey degil,eger samimi iseler,teröre destek vermexler
    Cevapla
  • aslında 7 yıl önce Şikayet Et
    ruslarla anlaşınca partner eksiği abd yi nazik hale getirdi galiba. ypg bombalarıyla da saldırıya uğruyoruz gözden kaçırmak mümkün değil. bir debölünmüş Türkiye haritası abd den çıkıyor ne güzel değil mi. dostumuz müttefikimiz abd üzülmüş öyle mi? üzüleni konuştuk desek saldıran hakim gücü ne yapacağız.
    Cevapla
  • Muhittin 7 yıl önce Şikayet Et
    Holyvood filmlerinde bize siz ogrettiniz cinayet mahalline ulasan ilk insanlardan biri katil olan dur diye hic sasirmadim önce uyar sonra yap en son da kiniyoruz de yemiyoruz artik be yapmayin
    Cevapla
  • analız 7 yıl önce Şikayet Et
    bu teror olayını saatler kala abd bılmesı neyı açıklıyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle