Rus şirketleri üretimi dondurma kararı aldı

Putin, Rus şirketlerin petrol üretimini dondurmak için anlaştığını söyledi.

Rus şirketleri üretimi dondurma kararı aldı
Rus şirketleri üretimi dondurma kararı aldı
GİRİŞ 02.03.2016 16:44 GÜNCELLEME 02.03.2016 17:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus petrol üreticileri ile yaptığı toplantıda üretimin 2016 yılında Ocak ayı seviyesinde tutulması konusunda anlaştıklarını söyledi. 

Putin yaptığı açıklamada amaçlarının düşen enerji fiyatlarını desteklemek olduğunu ifade etti.

Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapan Devlet Başkanı'nın Basın Sözcüsü  Dmitry Peskov ise "Önde gelen petrol üreten ülkelerle çalışmalara devam  edilmesi gerek. Çünkü bazı üretici ülkeler henüz bu konudaki  fikirlerini sunmadılar. Bununla birlikte birçok ülke bu karara  atıldığını açıkladı' ifadesini kullandı.   

15'TEN FAZLA ÜLKE HAZIR

Peskov, Putin'in Enerji Bakanlığı'nın petrol üretim hacmini Ocak 2016 seviyesinde sabitleme teklifi konusundaki tavrını net olarak dile getirdiğini ve Enerji Bakanlığı'nın diğer ülkelerdeki partnerleriyle yaptığı çalışmalara dikkat çektiğini belirtti. 

Rusya Devlet Başkanı ile bir araya gelen Rus petrol şirketleri, üretimi dondurma inisiyatifini desteklediklerini bildirdiler. 
oplantıya Rosneft, Lukoil, Gazprom Neft, Başneft, Tatneft, Zarubezhneft, Surgutneftegaz şirketleri başkanları, Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı Sergey İvanov ve Devlet Başkanı Danışmanı Andrey elousov katıldı.

Öte yandan, Enerji Bakanı Aleksandr Novak 15'den fazla ülkenin petrol üretim seviyesini dondurmaya hazır olduğunu bildirdiğini kaydetti.

YORUMLAR 3
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah
    Cevapla
  • sereflikochisar.06 8 yıl önce Şikayet Et
    cokta tiiin
    Cevapla
  • SİVEREKLİ ZAZALAR 8 yıl önce Şikayet Et
    batarsınız İNŞALLAH.
    Cevapla