Coca-Cola'da bayrak değişimi

Coca-Cola'da James Quincey şirketin küresel iş birimlerinden sorumlu Başkan ve Operasyonlar Üst Yöneticisi (COO) olarak atandı.

Coca-Cola'da bayrak değişimi
Coca-Cola'da bayrak değişimi
GİRİŞ 13.08.2015 16:37 GÜNCELLEME 13.08.2015 16:37

Coca-Cola'dan yapılan açıklamaya göre şirketin üst yönetiminde değişikliğe gidildi. Buna göre hali hazırda Coca-Cola Avrupa Grubu Başkanı olan James Quincey, hemen geçerli olmak üzere şirketin küresel iş birimlerinden sorumlu Başkan ve Operasyonlar Üst Yöneticisi (COO) olarak atandı. Quincey, yeni görevinde Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yönetici (CEO) Muhtar Kent'e bağlı olacak.

Başkan Yardımcısı ve Coca-Cola International Başkanı Bozer ise 25 yıllık kariyerinin ardından emekliliğe ayrılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Muhtar Kent, Quincey'in şirkette 20 yıla yaklaşan kariyeri süresince etkileyici stratejik ve ticari başarılara imza attığını bildirdi.

Quincey'in ekibini geliştirme ve onlara ilham verme konularında güçlü bir geçmişi olan başarılı ve güvenilir bir lider olduğunu kanıtladığını vurgulayan Kent, "Daha önce açıkladığımız 5 stratejik adım ve 2020 vizyonumuz çerçevesindeki büyümemizi hızlandırmamıza James'in, başta Avrupa ve Latin Amerika olmak üzere küresel sistemimizdeki deneyimi çok değerli olacak" ifadelerini kullandı.

Ahmet Bozer'in ise şirket bünyesinde 20 yıldan uzun sürede sayısız katkı yaptığını anımsatan Kent, Bozer'in Coca-Cola International Başkanı olarak uluslararası ticari birimlerinde ve Afrika, Japonya ile Batı Avrupa bölgelerindeki şişeleme operasyonlarındaki dönüşüm süreçlerinde etkin rol oynadığını dile getirdi.

Bozer'in Avrasya Afrika bölgesinde gelişmekte olan önemli pazarlardaki büyümenin sürdürülmesine ve Çin ile Japonya gibi önemli Asya Pasifik ülkelerindeki büyümenin güçlendirilmesine başarı ile liderlik ettiğini vurgulayan Kent, "Ahmet Bozer sistemimizdeki herkes tarafından mükemmel bir Coca-Cola lideri olarak hatırlanacak. Ahmet, benim için sadece çok önemli bir mesai arkadaşı değil aynı zamanda iyi ve değerli bir dosttur ve de öyle kalacaktır. Kendisine ve ailesine hayatlarındaki bu yeni dönemde başarılar ve mutluluklar diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Stratejik hedefler ve geçiş süreci konularında Muhtar Kent'e danışmanlık yapacak olan Bozer, mart 2016 yılına kadar şirket bünyesinde görev yapmaya devam edecek.

Coca-Cola'daki kariyerine 1990 yılında finansal kontrol müdürü olarak başlayan Bozer, Coca-Cola Türkiye şişeleme operasyonu direktörlüğü, Avrasya Grubu ve 90 ülkenin faaliyetlere liderlik ettiği Avrasya Afrika Grubu Başkanlıkları başta olmak üzere şirket bünyesinde farklı görevlerde bulundu.

Bozer, 2012 yılında Coca-Cola International Başkanı olarak atandı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Bozer, yüksek lisansını Georgia State Üniversitesi'nde yaptı.

KAYNAK: AA