"18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı"

TOBB tarafından organize edilen program kapsamında 21 ülke ve 4 özerk bölgeden gelen Türkçe konuşan 45 girişimci, Gaziantep'te buluştu

"18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı"
"18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı"
GİRİŞ 08.05.2015 15:41 GÜNCELLEME 08.05.2015 15:41

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından organize edilen "18. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı" kapsamında 21 ülke ve 4 özerk bölgeden gelen Türkçe konuşan 45 girişimci, Gaziantep Ticaret Borsasında (GTB) buluştu.

GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, misafirlere Gaziantep ekonomisi ve GTB'nin faaliyet alanları hakkında bilgi verdi.

Gaziantep'in özellikle tarıma dayalı sanayisiyle Türkiye'nin model şehri olduğunu vurgulayan Tiryakioğlu, "Türkiye makarna üretiminin yüzde 70'i, bulgur üretiminin yüzde 80'ni ve işlenmiş antep fıstığının yüzde 95'i şehrimizde üretilerek piyasaya sürülmekte. Birçok sektörde olduğu gibi un ve halı üretiminde de dünyanın en büyük üretici şehri konumundayız" dedi.

Tiryakioğlu, Suriye ve Irak'a ihraç edilen ürünlerin yüzde 60'a yakın bir bölümünün Gaziantep’ten karşılandığına dikkati çekti.

25 dost ve kardeş ülkeden Türkçe konuşan 45 girişimciyi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Tiryakioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Balkanlar, Doğu Avrupa, Kafkasya, Ortadoğu ve Orta Asya gibi ülkelerde yaşayan ve Türkçe konuşan siz değerli dostlarımızla ticari ilişkilerin ötesinde tarihe dayanan duygusal bir bağımız var. Bugün TOBB aracılığıyla sizlerle bir araya gelmekten büyük onur ve mutluluk duyuyoruz. Şehrimiz ve ülkemizle ilgili her türlü konuda sizlere her zaman yardımcı olmaya hazırız."

Türkçe Konuşan Girişimciler heyetinin başkanlığını yapan Salih Taşdirek ise TOBB’un düzenlediği programı, Türkiye ile olan bağların güçlendirmesi ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi açısından önemli bulduklarını söyledi.

Toplantıda misafir 45 girişimci, GTB meclis ve yönetim kurulu üyelerine kendilerini tanıtarak ülkelerinde faaliyet gösterdikleri sektörler hakkında bilgi verdiler.

KAYNAK: AA