Yapısal Dönüşüm 10. Kalkınma Planı

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Koçer: "Türkiye'nin 2023 hedeflerini gerçekleştirmesinde son derece önemli bir adım"

Yapısal Dönüşüm 10. Kalkınma Planı
Yapısal Dönüşüm 10. Kalkınma Planı
GİRİŞ 01.02.2015 14:26 GÜNCELLEME 01.02.2015 14:26

AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Yapısal Dönüşüm 10. Kalkınma Planı'nı, "Türkiye'nin 2023 hedeflerini gerçekleştirmesinde son derece önemli bir adım" olarak gördüğünü bildirdi.

Koçer, yaptığı yazılı açıklamada, planın, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşırken kullanacağı yol haritası olduğunu belirtti.

Artık ayakları üzerinde ve dik duran, kendine güveni olan bir Türkiye'nin, ekonomik, sosyal ve siyasal diriliş içerisinde olduğunu aktaran Koçer, şunları kaydetti:

"Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun geçen hafta açıkladığı son paket, kasım ve aralık aylarında açıkladığı paketlerle bir bütündür. Fakat bu son paket özellikle insan odaklı olması nedeniyle ayrıca önem taşıyor. Kıdem tazminatı sisteminde yaşanan sorunların çözümü, işsizlik sigortasından yararlanma koşulları ve fabrikaların sektörlerine yönelik özel mesleki ve teknik eğitim okulu açabilmeleri için yapılacak düzenlemeler, işgücü piyasasını etkin yönetmeyi ve mesleki becerilerin geliştirilmesini sağlayacak son derece önemli adımlardır. Üniversitelerde 3 dönem uygulaması, yabancı öğrenci teşviki ve yine yabancılar için Turkuaz Kart sistemi, beyin göçünü önleyici ve kaliteli insan gücünü arttırıcı hamleler. Bilinçli beslenme kültürünü yaygınlaştırıcı çalışmalar, obezite ile mücadele, diyabetin erken teşhisi, uyuşturucu ile mücadele, aktif kanser kayıt sistemi gibi hedeflerin tamamı insan odaklı planlar. Tüm bunlar Türkiye için, Türkiye'nin geleceği için birer fırsattır."

Yapısal Dönüşüm 10. Kalkınma Planı'nı, "Türkiye'nin 2023 hedeflerini gerçekleştirmesinde son derece önemli bir adım" olarak gördüğüne işaret eden Koçer, bu planları kararlılıkla hayata geçirmenin önemli olduğunu vurguladı.

KAYNAK: AA