Esnafa faizsiz kredi uygulaması başladı

Kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve yeni girişimcilere sıfır faizli kredi uygulaması başladı.

Esnafa faizsiz kredi uygulaması başladı
Esnafa faizsiz kredi uygulaması başladı
GİRİŞ 25.01.2015 23:25 GÜNCELLEME 26.01.2015 00:48
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, kaybolmaya  yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve yeni girişimcilere sıfır  faizli kredi uygulamasının başladığını bildirdi. 
 
Canikli, yazılı açıklamasında, esnaf ve sanatkarlara kredi kefalet  kooperatifleri aracılığıyla kullandırılan kredilere ilişkin Bakanlar Kurulu  kararının 21 Ocak'ta Resmi gazete'de yayımlandığını anımsattı. 
 
Söz konusu karar ile kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet  gösteren esnaf ve yeni girişimcilere sıfır faizli kredi uygulamasının başladığını  belirten Canikli, şunları kaydetti: 
 
"Esnaf ve sanatkarlarımızın beklentileri sonrasında Sayın Başbakanımız  tarafından müjdelenen uygulamalar Bakanlar Kurulu kararı ile hayata geçti.  Böylece el dokumacılığı, bakır işletmeciliği, çini ve çömlek yapımı, sedef kakma  ve ahşap oyma işleri, kaşıkçılık, bastonculuk, semercilik, yazmacılık,  yorgancılık, keçecilik, lüle ve oltu taşı işçiliği, çarıkçılık, yemenicilik,  oyacılık ve bu işlere benzerlik gösterdikleri Maliye Bakanlığı tarafından kabul  edilen geleneksel, kültürel, sanatsal değeri olan ve kaybolmaya yüz tutan meslek  kollarında faaliyetini sürdüren esnaf ve sanatkara pozitif ayrımcılık yapılacak." 
 
Canikli, ilgili meslekleri icra edenlerin 2015'te kullanacağı  kredilerin faizinin tamamının Hazine tarafından karşılanacağını belirterek,  uygulamanın, kültürel ve sanatsal değerlerin yeni kuşaklara aktarılmasında köprü  işlevi görenlere hükümetin vefa göstergesi olduğunu ifade etti. 
 
EN AZ 3 YILLIK USTALIK BELGESİNE SAHİP OLAN...
 
Bakan Canikli ayrıca yeni düzenlemeyle kredi başvuru tarihi itibarıyla en az 3 yıllık ustalık belgesine sahip olan ve ilgili meslek kolunda son 1 yıl  içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkarların  da sıfır faizle kredi kullanma imkanına kavuştuklarını açıkladı. 
 
 

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 17
  • nihat uyarım 9 yıl önce Şikayet Et
    kredi çekemeyen esnafa bi şekilde kredi verilsinki admlar işlerini toplasın zaten adam bitmiş heryerden damga yemiş kredi çekemiyo ama işi var kredi verinki daha ilerlesin vermiyolar adam batıyo ee sonra esnaf bitti
    Cevapla
  • afşin 9 yıl önce Şikayet Et
    esnaf çanak çömlek çini yaparak mı para kazanacak, çocuk mu kandırıyorlar. bakkala, ayakkabıcıya, manava, mobilyacıya faizsiz kredi ver, anlamı olsun. oy alamazsınız bu gidişle
    Cevapla
  • Ali doğan 9 yıl önce Şikayet Et
    Sen bir, bir üsdüne avm,market açtır,küçük esnafın esnafın anasını ağlat,şimdi faizsiz kredi veriyorum diye birde adamın başına zaten ödeyemediği vergi,bağkur bindir.Yahu siz neyin kafasını yaşıyorsunuz.?tamam arkanızdayızda sizde bizim önümüzde olun biraz hep arkamızda olmayın.Ben esnafım,bağkurumu vergimi ödeyemez haldeyim bu tiplerin perekende piyasasını para babalarına peşkeş çekdiğinden dolayı.şimdi benim halim ne olacak.?bol,bol konuşuyorsunuzda,resmen haraç ödüyorum devlete birde o yetmez gibi her köşe başına bim a101 açtırıyorsunuz sizin belediyelerinizde çatır,çatır bunlara ruhsat veriyor.
    Cevapla
  • Hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    19.yüzyılda yazılmış yabancı seyahatnamelerde hattatllık, nakkaşlık, kakmalcılık r vb. Gibi sanatların çok değerliolduğu ancak sanayileşme sonucunda yok olmak üzere olduğu yazılıdır. Bu nedenle art niyet aramak yerine yapılan bu hamleyi doğru buluyorum. Özelliklere Anadolu'ya ait el sanatlarının ve zanaatların kaybolmasını önlemek ve zenginleştirilmesini sağlamak çok önemli.
    Cevapla
  • esnaf 9 yıl önce Şikayet Et
    neden tüm esnaflara verirmiyor anlamış değilim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle