AB Bakanlığı ve MÜSİAD'tan müjde

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AB sürecimize her zaman destek veren gerek MÜSİAD üyelerini kabul etti.

AB Bakanlığı ve MÜSİAD'tan müjde
AB Bakanlığı ve MÜSİAD'tan müjde
GİRİŞ 27.01.2014 11:56 GÜNCELLEME 27.01.2014 12:00

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "AB sürecimize her zaman destek veren gerek MÜSİAD Türkiye ve Avrupa kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum. Özellikle AB projelerinde Avrupa'daki soydaşlarımızın ve vatandaşlarımızın da, oradaki sivil toplum örgütlerinin de faydalanmasını, hatta Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında böylesine işbirliği ve köprü oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

"AB PROJELERİNDE SOYDAŞLARIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ"

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak ve beraberindeki heyeti kabul etti. AB Bakanlığı'nda gerçekleşen kabulde Bakan Çavuşoğlu, nezaket ziyaretinde bulunan heyete teşekkür etti. AB Bakanlığı olarak AB sürecinde sivil toplum örgütleriyle yakın bir işbirliği içinde çalıştıklarını ve bunu devam ettirmek istediklerini kaydeden Çavuşoğlu, "AB sürecimize her zaman destek veren MÜSİAD Türkiye ve Avrupa kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum. En son ulusal ajansımız Avrupa'da Brüksel'de MÜSİAD Avrupa ile bir toplantı yaptı. Bizim yeni bir girişimimiz var. Özellikle AB projelerinde Avrupa'daki soydaşlarımızın ve vatandaşlarımızın da, oradaki sivil toplum örgütlerinin de faydalanmasını, hatta Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında böylesine işbirliği ve köprü oluşturmaya çalışıyoruz. Bu çalışmamızı Avrupa'daki diğer sivil toplum örgütleriyle de önümüzdeki günlerde ve aylarda devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

"ULUSAL AJANSLA BİRDEN ÇOK PROJE GÖTÜRÜYORUZ"

MÜSİAD Başkanı Olpak ise, yurt dışı teşkilatlarında Avrupa'nın en yoğun teşkilatlandıkları bölge olduğunu belirterek, "MÜSİAD isimli dernekler dahil olarak söylüyorum Almanya'da 10 yerde şubemiz var. Avusturya'da var. Danimarka, Hollanda, Fransa, İngiltere hakikaten yoğun çalıştığımız alanlardan birisi. Bu noktada ulusal ajansla birden çok proje götürüyoruz. Yurt içindeki şubelerimiz dahil olmak üzere bir de AB'nin diğer ülkeleriyle farklı programlar var. Onları da gerçekleştiriyoruz. MÜSİAD olarak bir işadamları derneğiyiz, bu ülke adına fayda sağlayan her şeye katkı sağlamak için bizde yanınızda olacağız" şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL