4C'li çalışanlar için 2 seçenek

100 bin sözleşmeliye memuriyet kapısı açılırken; kadro isteyen 23 bin 4C'li de Ağustos'a kilitlendi. Memur-Sen, toplu sözleşme masasına 2 formül getirecek...

4C'li çalışanlar için 2 seçenek
4C'li çalışanlar için 2 seçenek
GİRİŞ 07.07.2013 07:25 GÜNCELLEME 07.07.2013 07:25
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Sayıları 23 bini bulan 4C'liler, heyecanla memurlar için yapılacak toplu sözleşme görüşmelerini bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in 4C'lilerin sorunlarını 1 Ağustos'ta görüşmeleri başlayacak toplu sözleşmede ele alacaklarını açıklamasının ardından, sendikalar da çalışmalarına başladı.

ÇELİK'E SUNULACAK
Hükümet ve memur konfederasyonları arasında yapılacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde, Memur-Sen, 4C'lilerin sorunlarının çözümü için 2 formül hazırladı. Toplu sözleşme görüşmelerinde Bakan Çelik'e sunulacak formüller, detaylarıyla masaya yatırılacak. Bu formüller şöyle:

FORMÜL 1: Memur- Sen ilk olarak 4C'lilerin memur kadrosuna alınmasını, özlük ve mali haklarının iyileştirilmesini isteyecek.

FORMÜL 2: Memur-Sen, 4C'liler eğer memur kadrosuna alınamıyorsa, 657 sayılı Kanun'un 4'üncü maddesinde belirtilen diğer istihdam türlerinde, mağduriyetlerine son verecek biçimde istihdamlarının sağlanmasını isteyecek. Bu da 4C'lilerin 4B'ye geçirilebileceği anlamına geliyor.

KADRO, TORBA YASA'YLA BAŞLAYACAK
Bakan Çelik, 2013-2014 dönemini kapsayan kamudaki 200 bini aşkın işçinin mali haklarını görüşmek için dün işçi ve işverenlerden oluşan konfederasyonlarla bir araya geldi. Toplu iş sözleşmesi sürecinin Ramazan ayı ile birlikte uzlaşma ve başarıyla sonuçlanmasını dileyen Çelik, yaklaşık 100 bin sözleşmeli personelin Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesiyle kadroya geçirileceğini söyledi.

YORUMLAR 23
  • mehmet reşit utandı 10 yıl önce Şikayet Et
    memurlar. bide görüyoruz memurları hani arkadaş diyor ya iki dönüm bostan yan gel yat osman valla hi bizim memurların çoğu öyle arkadaş kpss ye hazırlanmış aslanlar gibi kazanmış atanmış hooppp memur 2 ay aday memur ful çalışıyor asaletini aldıktan sonra işte o malum söz iki dönüm bostan ben onu bunu bilmem memurlar yatıyor hemde horul horul
    Cevapla
  • mehmet reşit utandı 10 yıl önce Şikayet Et
    gereksiz tartşma. iyide kardeşim ozaman kpss ye hazırlanma gel taşeronun yaptığı temizlik işi tuvalet temizleme onun bunun kahrını çekme birine bişey desen hakkını arasan kapı gösterme gel işine geliyorsa gel çalış
    Cevapla
  • Barış Şenocak 10 yıl önce Şikayet Et
    Taşeronluk Sistemi Nedir-2. Bu sistemdeki çalışanların mevcut işlerindeki en kötü halleri bile özel sektörden çok çok daha iyidir, stabildir. Fakat ücretlerin zamanında ödenmemesi, kıdem tazminatları, izin süreleri gibi konularda haklarının korunması da gereklidir. Bu konularda iyileştirme yapılmalı farklı kurumlarda uygulanan farklı taşeron ücretlerinin önüne geçilmeli 'eşit işe eşit ücret' açısından bütün kurumlardaki taşeron ücretleri işin vasfına göre eşitlenmelidir. Kadro isteyen taşeronlar KPSS'ye girmeli puan sıralamasında puanı yetiyorsa çalıştığı kurumda (yönetici insiyatifi) ile mülakatsız alınabilmelidir. Çünkü o kurumda çalıştığı için zaten kendini yöneticilere yeterince tanıtmış olacaktır.
    Cevapla
  • Barış Şenocak 10 yıl önce Şikayet Et
    Taşeronluk Sistemi Nedir-1. Taşeronluk Sistemi, KPSS'yi safdışı edip yönetici yakınlarını-tanıdıklarını kolay yoldan işe almak için uydurulmuş temelinde adaletsizlik olan bir sistemdir. Aslında yıllarca sınavlara hazırlanıp emek sarfeden yüzbinlerce genci memur olarak alıp istihdam edebilecekken ilansız-sınavsız el atından alınan bu ayrıcalıklı kesim ile bu işler yürütülmeye çalışılmıştır. Bulundukları yerlere bedel ödemeden tepeden inme gelen bu ayrıcalıklı kesim bir süre sonra çevresindeki farklı statü ve ünvanlı çalışanların özlük haklarına göz dikerek aynı kestirme yolu kullanarak bedavadan yeni hedeflerine ulaşma gayreti içine girerler. Dillerine pelesenk ettikleri "o da aynı işi yapıyor ben de" sözüyle hedeflerindeki çalışanların emeğini küçük görerek saygısızlık yapmakta bir beis görmezken kendilerini geliştirme ve azmetme adına herhangi bir girişimde bulunmazlar.
    Cevapla
  • mustafa kulleliler 10 yıl önce Şikayet Et
    BİR TAŞERON İŞÇİ NE YAPAR -3. Benimde ek ödememi ödeyerek personelinden saysın. Benim bağlı bulunduğum şirkete ödeterek sana aldığı kumanyadan bana da versin. Bana ücret ödemediği halde bilmem ne sosyal projesini gerçekleştirip başkalarını doyurmasın. ben çalışırken sen SENELİK İZNİNE çıkma.kısacası BİZDEN İNİP BİRAZDA SİZE BİNSİNLER BİZ OY DU, VERGİYDİ, KÜMÜLE VERGİYDİ yeterince taşıdık. Tüm bunlara ses çıkarmayıp cebellezi,parayı cukka, on dönüm bostan yan gel yat Osman derken, HAK -BATIL UMRUNUZDA DEĞİLDİ. NE OLDU DA HEPİNİZ ADİL KESİLDİNİZ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle