TMSF, Show TV ve BMC'ye el koydu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Çukurova Grubun'dan olan alacaklarının tahsili amacıyla Gruba ait Show Tv ve BMC'nin yönetimini devraldığını duyurdu.

TMSF, Show TV ve BMC'ye el koydu
TMSF, Show TV ve BMC'ye el koydu
GİRİŞ 17.05.2013 18:54 GÜNCELLEME 18.05.2013 06:10
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

TMSF, Çukurova Grubu'na ait Show Tv ve BMC'nin yönetimini devraldı

TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, TMSF'nin Çukurova Grubu'ndan olan alacaklarının tahsilini teminen 5411 sayılı Bankacılık Kanunundan kaynaklanan yetkilerini kullanarak 16 Mayıs 2013 tarihinde aldığı kararla AKS Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik San. Tic. Aş ve BMC San. ve Tic. Aş'nin yönetimini devraldığı belirtildi.

TMSF'nin, Çukurova Grubun'dan olan alacaklarının tahsili amacıyla Gruba ait Show Tv ve BMC'nin yönetimini devraldığı duyurulan açıklamada, daha önce de çeşitli zamanlarda yönetim ve denetimi TMSF'ye devrolunan şirketlerin Çukurova Grubu ile yapılan protokoller çerçevesinde gruba iade edildiği hatırlatılarak şunlar kaydedildi:

"Ancak gelinen aşamada, Çukurova Grubu, protokol kapsamında ödemekle yükümlü bulunduğu borcunu zamanında ödememiş ve Ekim 2012 tarihinden bugüne kadar Fon tarafından kendilerine verilen makul sürede de temerrüt halini ortadan kaldırıcı ödeme yapmamıştır.

Bu durumda, ileride telafisi mümkün olmayacak kamu zararına yol açılmaması için ilgili borçlu grup hakkında temerrüt hükümlerinin uygulanmasına ve ilgili şirketlerin yönetim ve denetiminin Fon'a devri zorunluluğu doğmuştur.

TMSF, kamu alacaklarını en kısa sürede ve en yüksek bedelle tahsil edebilmek amacıyla, hakim ortakların doğrudan veya dolaylı sahip oldukları varlıklarla ilgili inceleme ve araştırmalarına yoğun bir şekilde devam etmektedir.

TMSF, kendisine kanunlarla verilen görev ve yetkiler çerçevesinde, kamu alacaklarının en yüksek değerle tahsili ve Fon'a devredilen bankaların kamuya maliyetinin asgari seviyelere indirilmesi prensibiyle çalışmalarını etkin ve kararlı bir şekilde sürdürecektir."

TMSF'nin Çukurova Grubu'na ait Show Tv ve BMC'nin yönetimini devralması

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), Çukurova Grubun'dan alacaklarının tahsili amacıyla Gruba ait BMC'nin yönetimini devralması 7 aydır maaş alamayan işçileri ve alacaklı şirketleri sevindirdi.

Türk Metal Sendikası İzmir 1 no'lu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun, TMSF yetkililerinin bugün akşam saatlerinde İzmir'deki fabrikaya gelerek yönetime geçtiğini, bu durumun işçiler tarafından sevinçle karşıladığını söyledi.

Tosun, İşçinin BMC'den 18 milyon lira alacağının bulunduğunu, fabrikanın üretim yapmaması nedeniyle geleceğinin belirsiz hal aldığını, işçiler olarak bu durumu kamuoyuna anlatmak için bir süredir eylemler düzenlediklerini söyledi.

BMC işçisinin fabrikaya gözü gibi baktığını ifade eden Tosun, "İnşallah kurtuluşumuz bu yolla olur. Hakkımızda hayırlısı olsun. Bu haber bizi çok sevindirdi. Fabrikanın bir süredir eriyip gitmesine kahroluyorduk. Biz işçiler olarak şirketimize sahip çıktığımızı meydanlarda gösterdik. Bu emeğimizin karşılığını umarım alırız. Yeni dönemde TMSF'nin fabrikayı tekrar üretim yapar hale getirmesini umuyoruz. İşçiler ve sendika olarak TMSF'yi destekliyoruz" dedi.

İzmir'de otomotiv sektörünün önde gelen isimlerinden olan eski Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki de TMSF'nin geçmişte benzeri el koyma işlemlerinde, şirketlere sermaye aktararak ayağa kaldırdığını gördüklerini belirtti.

Tiryaki, şöyle devam etti:

"BMC'nin de aynı Toprak Döküm'de olduğu gibi tekrar ayağa kalkan bir şirket olmasını umut ediyoruz. Sermaye aktarımı sonrası BMC'nin kısa sürede ayağa kalkacağını düşünüyoruz. Çünkü sipariş sorunu yok. Halen askeri sözleşmeler ve yerel yönetimlerle yapılan sözleşmelerin sonucu olarak üretilmesi gereken çok sayıda araç var. Sektör iyi durumda. TMSF'nin, BMC'yi ayağa kaldıracak yetenek ve güçte olduğunu düşünüyoruz. Fabrikanın yeniden değer yaratmaya başlamasıyla, öncelikle büyük sıkıntı çeken BMC işçisi, daha sonra çok sayıda alacaklının mağduriyetinin giderilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

TMSF'den bugün akşam saatlerinde yapılan açıklamada, Çukurova Grubu'ndan olan alacaklarının tahsilini teminen 5411 sayılı Bankacılık Kanunundan kaynaklanan yetkiler kullanılarak 16 Mayıs 2013 tarihinde alınan kararla, AKS Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik San. Tic. A.Ş ve BMC San. ve Tic. A.Ş'nin yönetimini devralındığı açıklanmıştı.

BMC'nin Pınarbaşı semtindeki fabrikasına sabahın erken saatlerinde gelen TMSF yetkililerinin devir işlemlerini tamamladığı, şirkete 5 kişilik yönetim kurulu atandığı belirtildi.

TMSF'nin Çukurova Grubu'na ait Show Tv ve BMC'nin yönetimini devralması-TMSF görevlilerinin televizyon binasındaki çalışmaları sürüyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF), Çukurova Grubu'ndan alacaklarının tahsili amacıyla yönetimini devraldığı Show Tv binasında, TMSF görevlilerinin çalışmaları sürüyor.

TMSF'nin, gruba ait Show Tv ve BMC'nin yönetimini devraldığını duyurmasının ardından çok sayıda gazeteci, Levent Ayazağa'daki televizyon binasının önüne geldi.

Televizyon binasına gelen TMSF görevlilerinin çalışmalarını sürdürdüğü öğrenilirken, polis ekiplerinin buradan ayrıldıkları görüldü.

Gazetecilerin, Show Tv çalışanlarının mesaisini sürdürdüğü binaya girişine izin verilmedi. Konuyla ilgili herhangi bir açıklama da yapılmadı.

YORUMLAR 10
  • ŞAHİN AVCI 10 yıl önce Şikayet Et
    gelsin kirpilerrrrr. çok iyi etmiş tmsf, ordumuza kirpi lazım , kirpi yetiştiriciliği tekrar başlasın :)
    Cevapla
  • Gökhan TÜRKOĞLU 10 yıl önce Şikayet Et
    DOĞRU KARAR. yapılan bu hareketi sonuna kadar destekliyorum.inşallah bmc kirpilerin ve diğer araçların üretimine hemen devam eder ,tsk siparişlerini teslim eder. ayrıca yerli oto üretimi için bmc firmasının teknik olarak yeterli olacağı görüşündeyim.
    Cevapla
  • Burak YILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Yönetimin İlk İcraatı. Amacı kültür erezyonu oluşturmak olan 'Pis Yedili' denen ve çocuklarımıza en kötü örneklerle dolu olan lanet olası diziyi yayından kaldırmak olur inşallah. Amin.
    Cevapla
  • leyla kamil 10 yıl önce Şikayet Et
    çukurova. bu grup nasıl bir iş anlayışı varsa göz göre göre şirket batırmaktan sadistce zevk alıyor daha önce pamukbank ıböyle yaptı bir ara turkcell i salladı İstanbul otaban ihalesinde onca parayı heba etti.
    Cevapla
  • Kemal Ademoğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    Halis Toy !. TMSF kendine (Devlete) borcu olan ve bunları zamanında ödemeyen holdinglere ait kuruluşlara borcu tahsil etmek amacıyla el koyar. Devlete borcu olmayan veya borcu olan ancak borcunu aksatma v.b. durumlar yaşatmayan holdinglere, kuruluşlara insanları mağdur ediyor diye el koyma yetkisi yoktur. Bu tür durumlarla adli merciler, yetkili mahkemeler uğraşır. Benim bildiğim görev bölümü bu şekildedir. Bilmeden sallamayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle