Euro ile ilgili önemli gelişme! Artıyor

Avrupa Komisyon’u Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis yaptığı açıklamada euroya geçmek isteyen yeni ülkeler için bazı hazırlıklar yaptıklarını duyurdu.

Euro ile ilgili önemli gelişme! Artıyor
Euro ile ilgili önemli gelişme! Artıyor
GİRİŞ 06.12.2017 14:49 GÜNCELLEME 06.12.2017 14:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa Komisyonu bugün yaptığı açıklamada Euro Bölgesi’ndeki entegrasyonu daha da güçlendirecek ve euroyu kullanmak isteyen ülkelere yardımcı olacak yeni düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, “Şu an önerimizi hazırlıyoruz. Euroya geçmek isteyen ülkelerinde gerekli reformların ve ön çalışmaların yapılmasına nasıl yardımcı olacağımızı değerlendiriyoruz.” dedi.

Bu yeni düzenleme ile euroyu kullanacak üye sayısının artacağını ifade eden Dombrovskis, “Komisyon olarak [euroyu] kullanmak isteyen ülkelere yardımcı olacağız. AB içerisindeki hiçbir ülkenin euroya geçme gibi bir zorunluluğu yok. Sonuçta bunun için bir son tarih bulunmuyor. Ancak Bulgaristan gibi bu paraya geçmek isteyen bazı ülkelere yardımcı olacak bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

19 ÜLKE EURO KULLANIYOR

AB üyesi ülkeler içerisinde şu an 19 ülke euroyu kullanıyor. Euro Bölgesi'nde Almanya, Avusturya, Belçika, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İspanya, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Portekiz, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan bulunuyor. 

KAYNAK: UZMANPARA
YORUMLAR 1
  • ihracatçı 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde geçelim. yetti bu kur çilesi.
    Cevapla