AB ve Meksika Trump'a karşı birleşti

Avrupa Birliği ve Meksika, ABD başkanı Trump'a karşı adeta dayanışmaya girdi. İki taraf, daha önce yaptıkları serbest ticaret anlaşması için hızlandırma kararı aldı.

AB ve Meksika Trump'a karşı birleşti
AB ve Meksika Trump'a karşı birleşti
GİRİŞ 01.02.2017 16:18 GÜNCELLEME 01.02.2017 17:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği'nin (AB), ABD ile yapmak istediği serbest ticaret anlaşmasında beklentisi kalmadı. Aynı zamanda ABD, Meksika sınırına duvar örmeyi planlıyor. Bu sebeplerden ötürü AB ve Meksika, ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'a karşı ticarette dayanışma kararı aldı.

AB Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, AB ve Meksika, iki taraf arasında 2000 yılında yapılan Serbest Ticaret Anlaşmasının (FTA) güncelleştirilmesi için yapılan müzakerelerin hızlandırılmasını kararlaştırdı. Bu çerçevede, ​​3-7 Nisan ve 26-29 Haziran'da iki ayrı müzakere turu yapılması planlanıyor.

TELEFONLA GÖRÜŞTÜLER

Müzakereleri hızlandırma kararı, AB Komisyonunun Ticaretten Sorumlu Üyesi Cecilia Malmström ile Meksika Ekonomi Bakanı Ildefonso Guajardo arasındaki telefon görüşmesinde alındı.

Konuya ilişkin Malmström ve Guajardo ortak yazılı bir açıklama da yayımladı.

TRUMP'A ATIFTA BULUNDULAR

ABD Başkanı Trump'ın ABD ekonomisini korumak adına serbest ticaret anlaşmalarına karşı olan tavrına atıf yapılan açıklamada, "Dünyada korumacılığın endişe verici bir şekilde yükseldiğine şahit oluyoruz. Şimdi fikirdaş ortaklar olarak, küresel ve açık iş birliği fikrini beraber savunmak zorundayız." denildi.

Geçen yıl AB ve Meksika, 2000 yılında imzalanan Serbest Ticaret Anlaşmasını güncellemek için müzakerelere başlamıştı. 2005'te 26 milyar avro olan iti taraf arasındaki ticaret hacmi, 2015 senesinde ikiye katlanarak 53 milyar avroya çıkmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere AB den ayrıldı. AB'nin gelişmesi demek İngiltere'nin zarar etmesi demek olay bu
    Cevapla
  • Yapmamız gereken 7 yıl önce Şikayet Et
    Bekle ve gör taktiği
    Cevapla
  • erkan 7 yıl önce Şikayet Et
    iki dinsiz imansiza karsi:))
    Cevapla
  • fatih dikmeci 7 yıl önce Şikayet Et
    akıllı olun. bugüne kadar bu tuttuğunuz müşrikler çok iyiydide şimdi trump mı kötü. bunların alayı trumpa karşıysa ben de Kafirin kılıcıyla denen olayı trumpla Rabbim, bizim yapamadığımızı yapacak. devam trump
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    sukurler olsun bati delisini buldu insaallah hic kaybetmezler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle