Korkutan açıklama: İflaslar olabilir

Petrol fiyatlarındaki düşüş ve ECB'nin olası müdahalesi enerji sektöründe iflaslara yol açabilir.

Korkutan açıklama: İflaslar olabilir
Korkutan açıklama: İflaslar olabilir
GİRİŞ 12.01.2015 13:30 GÜNCELLEME 12.01.2015 13:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrasya İşletme ve Ekonomi Birliği'nin (EBES) 15. Konferansı'na katılan ekonomistlere göre; petrol fiyatlarındaki düşüş ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) olası müdahalesi dünya ekonomisini olumlu etkiler ancak enerji sektöründe iflaslar yaşanabilir.

EBES'in kurucuları Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, Yrd. Doç. Dr. Ender Demir ve Dr. Hakan Danış'ın verdiği bilgilere göre; konferansta en fazla tartışılan konu petrol fiyatlarındaki düşüş ve dünya ekonomisine olası etkileri oldu. Ekonomistlere göre; petrol fiyatlarındaki düşüş ve ECB'nin olası müdahalesi dünya ekonomisini olumlu etkiler ancak enerji sektöründe iflaslar yaşanabilir.

ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Buna göre, katılımcıların ağırlıklı görüşü, petrol fiyatlarındaki sert düşüşün küresel ekonomiyi olumlu etkileyeceği şeklinde. Fakat bazı petrol ihraç eden ülkeleri ise zor günler bekliyor. Özellikle Venezuella ve Rusya gibi petrol ihracatı geliri kamu bütçesinin önemli bir kısmını oluşturan ve siyasi ambargolarla boğuşan ülkeler çok zorlanacak gibi görünüyor.

İFLAS HABERLERİ GELEBİLİR

Enerji fiyatlarındaki düşüş tüketicileri ve birçok sanayiyi olumlu etkilerken petrol şirketlerini ise olumsuz etkileyebilir. Konferans katılımcılarının görüşü, özellikle Amerika ve Kanada gibi ülkelerde yüksek maliyetle petrol çıkaran firmaların birçoğunun bu fiyatlara dayanamayacağı yönünde. Dolayısıyla, yakın zamanda enerji firmalarından iflas haberleri gelebilir.

YORUMLAR 1
  • Başarılı 9 yıl önce Şikayet Et
    Beni ilgilendirmez, sen 15 dolara mal ettiğin petrolu 110 dolara satarken güzeldi değilmi ? Açıkcası tüketici olarak ne kadr az ödersem o kadar iyi, batacak olanlar da çok umrumda değil. Kar ederken güzelde batarken mi kötü ?
    Cevapla