Çiftçiydi bir inat uğruna Chopper Bisiklet üretti

Adana'da çiftçilik yapıyordu 5 yıl önce karşılaştığı Amerikalı genç ile inatlaştı 'chopper' tarzı bisiklet üretmeye başladı.

GİRİŞ 27.04.2015 12:06 GÜNCELLEME 27.04.2015 16:40
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Adana'da çiftçilik yapan 50 yaşındaki Şemsettin Hoşgör, 5 yıl önce alışveriş yaparken karşılaştığı bisiklet kullanan Amerikalı bir gençle arasında geçen diyalog sonrası 'chopper' tarzı bisiklet üretmeye başladı. Hoşgör'ün ürettiği bisikletlere, yurt içi ve yurt dışından siparişler geliyor.

Kent merkezindeki bir alışveriş merkezinde 5 yıl önce Harley Davidson motosikletlere benzeyen ve 'chopper' denilen bisiklet kullanan ABD'li bir gençle karşılaşan Şemsettin Hoşgör, gence kendisinin de bu bisikletten yapabileceğini söylediğini anlattı.

Amerikalı gençten, "Ben bu bisikleti Amerika'dan getirdim. Buna sizin gücünüz yetmez. Türkiye'de bu bisikleti kimse üretemez" yanıtını aldığını kaydeden Hoşgör, bunun üzerine hırslandığını ve evinin bahçesine yaklaşık 15 bin lira harcamayla atöyle kurduğunu belirtti. Hoşgör burada aldığı parçaları birleştirip 'chopper' tarzı bisiklet ürettiğini kaydetti.

YURT DIŞINDAN TALEBE GÜMRÜK ENGELİ

Yurt içi ve yurt dışından 'chopper' model bisikletler için talep aldıklarını anlatan Hoşgör şunları söyledi:

"Ağır bir modeli tek başıma 1.5- 2 ayda yapıyorum. Bunun içerisine boyutu, tekerin dizaynı, şasesi, deri işçiliği dahil oluyor. Yurt dışından görüştüğümüz kişilerden chopper bisikletler için talepler alıyoruz.

Ancak görüştüğümüz kişiler gümrük probleminden dolayı çekincede kalıyor. ABD'de bu sorun olmadığından onlar gönderebiliyorlar. Ancak bizde gümrük girdisi veya fatura mecburiyetinden dolayı gönderemiyorsunuz. Her gün satılan bir şey olmadığı için böyle bir handikap yaşıyoruz." 

SERİ ÜRETİM İÇİN SERMAYEDAR ARIYOR

Satışların ağır gittiğini ve fabrikasyon üretimin şart olduğunu kaydeden Hoşgör sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fabrikasyona dökmemiz için finans gerekiyor. Bugün küçük bir model yapıyorsunuz 350- 400 liraya mal ediyor, 500- 550 liraya elinizden çıkarıyorsunuz. Farklı bir model dizayn etmeye çalıştığınızda uluslararası maliyeti bin 500- 2 bin lirayı buluyor.

Ancak fabrikasyon üretimde bu sorunun yaşanmayacağını düşünüyorum. Birisi çıkıp ben size bu konuda yardımcı olacağım derse, biz de elimizdeki malzemeleri sunmaya ve fabrikasyona geçmeye hazırız." 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • Conni 8 yıl önce Şikayet Et
    Coni bu adamla dalga gecmis bu da conniyi ciddiye alip kendince bisey yapmis...Alti üstü iki demir parcasini birbirine monte edip bi disli takmis ..ne var bunda bunu bu kadar abartaca??
    Cevapla
  • Asım 8 yıl önce Şikayet Et
    Bravo ,tebrik ederim. Başarılarınızın devamını dilerim. Bu işler böyle başlar. hiç bir şey yapmayıp dil uzatanlar dönüp kendilerine bir baksınlar.
    Cevapla
  • Muhacir 8 yıl önce Şikayet Et
    Niye kravat takmamış bu adam? ;) Ne memleket be??, yabancıya kız sen, ardından Çinliler gibi kopyala, buna da yerli ürün de...Hadi ordan sende...Tek başına ihracat yapabileceğine bile inanmış zavallı...Gümrük olmasaymış da vs.vs...Amerika ve diğer ülkelerde bu gümrük yokmuş!!! Sanki TR dışındaki tüm ülkeler yol geçen hanı...Yurtdışında yaşamasak yutacağız da, olmuyor işte...
    Cevapla
  • kafasi guzel 8 yıl önce Şikayet Et
    ne yapalim yurt disinda yasiyorsan. kim bilir hangi amele isinde kullaniyorlar seni.
    Cevapla
  • Bırakmalılar 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu hastalığa "Ingiliz hastalığı" diyorum. Bizde de böyle burnu havada kişiler çok. Kibirlilik,boburlenmek, vb. Allah böylelerini sevmez, e tabi hâliyle biz de sevmiyor ve tasvip etmiyoruz.
    Cevapla
  • drsdr 8 yıl önce Şikayet Et
    askere çok kıl oldum yalnız,vaktiyle amerikadan haraç alacak kadar beceriksizmişiz demek Allah Allah.Unutmuşlar bunlar bizi,hatırlatmak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle