Roketsan'ın zırhı milli tank Altay'ı kalifiye etti

Roketsan tarafından geliştirilen 'zırh sistemi', 3 Haziran-10 Temmuz 2013 tarihleri arasında yapılan testler sonunda başarılı bulunarak kalifiye edildi.

Roketsan'ın zırhı milli tank Altay'ı kalifiye etti
Roketsan'ın zırhı milli tank Altay'ı kalifiye etti
GİRİŞ 22.07.2013 13:01 GÜNCELLEME 22.07.2013 18:00
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Altay Türk Ana Muharebe Tankı için Roketsan tarafından geliştirilen ‘zırh sistemi', 3 Haziran-10 Temmuz 2013 tarihleri arasında yapılan testler sonunda başarılı bulunarak kalifiye edildi.

SSM ile imzalanan sözleşme kapsamında Altay Zırh Sistemi Geliştirilmesi ve Balistik Koruma Merkezi Kurulması Projesi çerçevesinde Türkiye'nin geliştirilmekte olan ilk milli ana muharebe tankının zırhı, Roketsan tarafından tasarlanıp üretilerek, kalifiye edildi.

Proje kapsamında kurulan Balistik Koruma Merkezi ile Roketsan, her türlü kara, deniz, hava platformlarına ve alansal korumaya yönelik balistik koruma ihtiyaçlarına çözüm üretebilecek. 1988 yılında ulusal füze ve roket programlarında öncü olmak üzere Savunma Sanayii İcra Komitesi kararıyla kurulan Roketsan, kuruluşunun 25'inci yılında Türkiye savunma sanayiinin teknoloji üreten stratejik merkezi haline geldi.

Roket ve füze sistemleriyle ülke savunmasına hizmet eden Roketsan, Türkiye'nin teknolojik altyapısına katkıda bulunma misyonu ile deniz altından uzaya roket ve füze teknolojilerinde lider kuruluş olma, özgün ürünleri ve ileri teknolojisi ile sektöre yön verme vizyonu ile çalışmalarına bin 600'den fazla personeliyle devam ediyor.

 

Milli Tank "Altay" Tanıtıldı
GALERİYE GİT
YORUMLAR 4
  • Nuri OKUR 10 yıl önce Şikayet Et
    Kalite Kontrolünden Geçmese de. Keni yaptığının kötüsü her zaman dışarıdan aldığının iyisinden daha iyidir. Çok şükür kalite kontrolünden geçmiş. Derhal üretime başlanmalı.
    Cevapla
  • Sarcan 10 yıl önce Şikayet Et
    ANKA ve ATAK projeleri ne oldu? Ne şamada? Durduruldu mu?. ATAK ve ANKA projeleri ne aşamada? Hiç ses çıkmıyor? ANKA'lar için bu sene ortalarında seri üretime başlanılacatı. Ses seda yok. ATAK'ların ilk partisi geçen sene TSK'ne teslim edilecek deniliyordu. Ertelene ertelen bu seneye gelindi. Bu senenin de yarısından fazlası bitti. Ortada birşey yok. Ne oldu milletin umutla beklediği projeler? Haberciler lütfen bir el atın. Gündeme taşıyın. Yoksa projelere takoz olanlar mı var? Bazı takozlar yüzünden Türkiye yıllar önce uçak ve otomobil yapma fırsatını kaçırdı. Lütfen haberciler şu projeleri milletin gözü önünde tutun....
    Cevapla
  • REŞAT ÖNDER 10 yıl önce Şikayet Et
    Milli Askeri ve Sratejik Projeler. Son on yılda pek dillendirilmeyen ama sessizce yapılan bir çok projeler var. Piyade silehları, zırhlılar, tanklar füzeler, İnsansız hava araçları, Göktürk füzeleri , Savaş gemisi, Helikopter, Uçak, Uzun Menzilli füze çalışmaları, Nukleer sanraller, Askeri yazılımlar, Çip sistemleri, laze silahları vb. Bunların bir kısmı bitti, bir kısmı devam ediyor, bir kısmı başlandı. ARGE ler büyük masraflar yapıldı. Bunu dış düşmanlar çok iyi bilyor ama bizim içteki zavallılar bilmiyorlar. Hep kaç lira zam olacak.. filan filan. Teknoloji olmadan büyük devlet olunmaz. Paralarımız elekrik elekronnik araçlara gidiyor. Buna dur diyen Tayyip tır. Onun için Tatyyibi düşmanlar hiç sevmiyor. Yapabilseler bir kaşı suda boğarlar. Bunu halkımız bir bilse...
    Cevapla
  • alat asim 10 yıl önce Şikayet Et
    İŞTE BU, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .. Atatürk tencere tava çal dememiş. Tankını topunu tüfeğini düşmana karşı hazırla demiş. Daha başka şeyler de demiştir ama hiçbiri chp ye uymuyor, hepsi AKP'nin icraatıdır.
    Cevapla