Taşeronu liste heyecanı sardı

Kadroya geçme şartlarını karşılayan taşeron işçiler için 2 Ocak’ta başlayan süreç devam ediyor.

Taşeronu liste heyecanı sardı
Taşeronu liste heyecanı sardı
GİRİŞ 21.02.2018 09:21 GÜNCELLEME 21.02.2018 09:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İşçilerin 11 Ocak’ta sona eren başvurularının ardından işlemeye başlayan “Tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanı” aşaması için tavsiye edilen 40 günlük süre dün sona erdi.

Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerdeki 400 bin taşeron işçisini yakından ilgilendiren kadro düzenlemesiyle ilgili takvim işliyor.

 

BİRÇOK KURUM SONUÇLANDIRAMADI

Aralarında Sağlık, Dışişleri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarının da olduğu bazı kamu kurumları, Bakanlığın tavsiye ettiği süre dolmadan hak sahibi listeleri açıklarken, birçok kamu kurumu, başvuru sayısının fazla olması ve güvenlik soruşturması gibi işlemlerin tamamlanamaması nedeniyle listelerini sonuçlandıramadı. Tavsiye niteliğindeki süreyi dikkate alan birçok kamu kurum ve kuruluşunun, bünyelerindeki taşeron işçilerin kadro başvurusunun kabul edilip edilmediğini gün içerisinde listeler halinde açıklaması bekleniyor. Taşeron işçiler, kadro başvurusunun kabul edilip edilmediğini bu listelerden öğrenebilecek.

50 PUAN ŞARTI ARANACAK

Sonrasında kadroya geçişin önemli aşamalarından olan yazılı sınavda ise sınav kurulu tarafından işçiler, yaptıkları mesleğe göre 100 puan üzerinden değerlendirilip, tutanağa geçirilecek. Sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan alma şartı aranacak. Tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan’a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek.

SINAVLAR 3-22 MART’TA

Kadroya geçiş için yapılacak sınavlar 3-22 Mart’ta gerçekleştirilecek. Tespit komisyonunun açıkladığı listelere işçiler itiraz edebilecek. İlana itirazların 21-23 Şubat, itirazların incelenmesi ve kesin listenin ilanının 24 Şubat-2 Mart, sınav kuruluna itirazın 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanının ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılması yönündeki tavsiye niteliğindeki takvim işletilecek.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 1
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Millet KPSS ile milyonlar içinde 3-4 kadro için cebelleşirken, işe nasıl girdiği malum kişilere dağıtın BELEŞ kadroları. Ahiret var ...
    Cevapla