Türkiye Kart geliyor

Türkiye Ortak Ödeme Platformu İmza Töreni'ne katılan Başbakan Binali Yıldırım, tek kart platformu ile ilgili konuştu. Yıldırım konuşmasında, tek kartın özelliklerinden bahsetti

GİRİŞ 25.01.2018 12:25 GÜNCELLEME 25.01.2018 12:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye Ortak Ödeme Platformu İmza Töreni'ninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Tek kartla her yere her ödeme yapılacak. Bu sistem ile zaman israfı önlenecek. Kartlar temmuz ayından itibaren kullanılmaya başlanacak" dedi. Operasyonların ekonomiyi etkilemediğine vurgu yapan Yıldırım, Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ’nin halka arzı için yedi kat talep geldi. İşte ekonomiyi anlatan en güzel şey bu" ifadesini kullandı. 

Bankacılık, telekomünikasyon, ulaşım ve finans alanında hizmet veren şirketler bir araya gelerek Türkiye Ortak Ödeme Platformu'nu oluşturdu. Platforma üye olan şirketler aracılığıya Türkiye genelinde ortak ödeme sistemine geçiliyor. Sistem ile tüm şehirlerdeki toplu taşıma araçlarında ortak ödeme sistemi geçerli olacak. Başbakan Binali Yıldırım sistemin imza töreninde konuştu. "Banka hesabı olmayan vatandaşlarda bu kartla ödeme yapabilir hale getireceğiz" diyen Yıldırım şunları söyledi: "Bu işleri yaparken altyapıyı geliştirmek çok önemli, bilişim yollarını daha da genişletmek ve burada verilecek hizmetleri daha hızlı ve daha kolay şekilde yapma ihtiyacı var. Türkiye'de hala nüfusumuzun yüzde 40'ından fazlası banka hesabı kullanmıyor. 

BANKADA HESABI OLMAYANDA KULLANACAK

Bu ortak platformda, parasını güvenle kullanma imkanı getiriliyor. Banka hesabı olmayan vatandaşlarımızı da bu sistemle bu kart ile iş yapar ödemelerini yapar hale getirecek. İstediği vakit vatandaş, sistem içindeki parasını en yakın noktadan çekebilecek. Banka hesabı olmayanlar cep telefonlarından para yatırabilecekler. İster İstanbul'da Konya'da, Kars'ta her türlü toplu taşımada bu kart ile yararlanacaksınız."

AFRİN OPERASYONU EKONOMİYİ ETKİLEMEZ 

 Afrin'e düzenlenen Zeyti Dalı harekatı ile son durumla ilgili de konuşan  ve 300'ün üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini dile getiren Yıldırım'ın "Bugün 6. günü. Bu operasyon başlarsa Türkiye ekonomisi krize girecek. Büyük sıkıntılar yaşacağız, gibi kara propagandalar yaptılar. Burada milletime açık bir şey söylüyorum. Türkiye 40 yıldır buna benzer operasyonlar yapıyor. Biz bu mücadeleyi hem yurt içinde hem yurt dışında gerçekleştiriyoruz. Ekonomimiz terör mücadeleleleri ile, sınır ötesi operasyonlarla hiçbir şekilde etkilenmez. Yeni yatırım yapmak isteyen yeni yatırımını yapar. Çanakkale 1915 Köprüsü tüm hızıyla devam ediyor. Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ’nin halka arzı için yedi kat talep geldi. İşte ekonomiyi anlatan en güzel şey bu" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 6
  • Yozgatlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizleri doğuran analarınız, ecdadınız nurda yatsın. Rabbi'm dırnağınıza taş dağdirmesin. Allah başımızdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • tahir 6 yıl önce Şikayet Et
    10 numara bi hizmet. bıktık bir sürü kart taşımaktan. istesimiz ilde istediğimiz toplu taşımayı kullanmakta çok güzel.
    Cevapla
  • BASKANAMESAJ 6 yıl önce Şikayet Et
    BU SİSTEMİ BİRAZ DAHA GELİŞTİRELİM. Kağıt ve metal parayı tamamen ortadan kaldıralım. ÇEK YERİNE BU KARTI vadeli kullanalım. Bütün ödemeleri bu kart üzerinden yapalım. Kart üzerinden yapılan her para hareketinden belirli bir VERGİ oranındaki para otomatikman kesilip merkez bankasının hesabına aktarılsın. BÖYLECE; Hiç kimsenin ve kurumun ayrıca VERGİ HESABI yapmasına gerek kalmaz, her para hareketinde vergi anında otomatikman kesilir ve devlete ödenmiş olur.
    Cevapla
  • DEVAMEDELİM 6 yıl önce Şikayet Et
    En küçük alışverişten en büyük ticari hareketlere kadar vergi kaçırmak mümkün olmayacağı için VE bu güne kadar vergi kaçıranlar bu sistemle vergilerini tam ödeyeceği için, daha düşük vergi oranları ile daha FAZLA VERGİ TOPLAMAK MÜMKÜN olur. Çek yerine bu kart vadeli kullanıldığında, alacaklı olanlar parasını günüde tahsil eder, ödenmeyen çekler yüzünden ticaret tıkanmaz. Devlet her para hareketini elektronik ortamda takip edebileceğinden, kanunsuz yapılan her türlü faaliyetin, alışverişin, ödemelerin, finansmanının izini takip edebilir. Bütün ödemeler kayıt altında olduğu için, mali ve ticari alacak-verecek ve dolandırıcılık konularındaki bir çok dava ortadan kalkar, mahkemeler rahatlar.
    Cevapla
  • Basit 6 yıl önce Şikayet Et
    Mantıklı
    Cevapla
  • naniiii 6 yıl önce Şikayet Et
    süper
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle