130 bin işçiyi ilgilendiren karar!

130 bin işçiyi temsil eden üç sendikanın toplu iş sözleşme görüşmelerinde işverenle anlaşamayarak 2 Şubat'ta grev kararı açıklamasının ardından işveren sendikası lokavt kararı aldı

130 bin işçiyi ilgilendiren karar!
130 bin işçiyi ilgilendiren karar!
GİRİŞ 24.01.2018 10:52 GÜNCELLEME 24.01.2018 10:52

Otomotiv, beyaz eşya ve demir-çelik sektöründe çalışan 130,000 işçiyi temsil eden üç sendikanın toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işverenle anlaşamayarak 2 Şubat'ta grev kararı açıklamasının ardından işveren sendikası lokavt kararı aldı.

KAP'A AÇIKLAMA YAĞDI

KAP'a dün akşamdan bu yana açıklamada bulunan Aygaz , Türk Traktör, Tofaş, Ford Otosan, Karsan , Otokar ve Arçelik Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nın (MESS) lokavt kararı aldığını ve grev uygulamalarına göre belirlenecek lokavt tarihinin daha sonra şirketlere bildirileceğini belirtti.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Şirketlerin açıklamasına göre, toplu iş sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam ediyor.

Türk Metal Sendikası, Birleşik Metal-İş ve Çelik İş grev kararı aldıklarını açıklamıştı.

ANLAŞMAZLIKLA SONUÇLANDI

Üç sendika ile MESS arasında Ekim ayında başlayan ve iki ay süren müzakerelerde ücret ve sosyal haklar başta olmak üzere birçok konuda uzlaşma sağlanamadı. Bunun ardından arabulucuk görüşmeleri de anlaşmazlıkla sonuçlandı.

MESS ile üç sendika arasında ayrı ayrı yapılan görüşmelerde tarafların uzlaşması için resmi müzakere süreci sona ermiş olsa da, grev tarihinden önce uzlaşmaya yönelik müzakereler yürütülebiliyor.