Engelliye, yaşlıya 131 milyon lira

Sanayi ve tarım gibi alanlara yönelik projelere önemli ödenekler ayıran devlet, sosyal yaşamı da ihmal etmedi.

Engelliye, yaşlıya 131 milyon lira
Engelliye, yaşlıya 131 milyon lira
GİRİŞ 20.01.2018 09:26 GÜNCELLEME 20.01.2018 09:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bu yıl engelli, yaşlı, genç ve çocuklara yönelik projeler için yaklaşık 131 milyon lira harcanacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 1991 yılında yapılmaya başlanan ve 2020'de tamamlanması planlanan çeşitli il ve ilçelerdeki huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinin etüt, proje ve inşaat işleri için 527 milyon 597 bin lira bütçe ayırdı.

Aile Bakanlığı pek çok alanda muhtaç vatandaşların yanından ayrılmıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların gıda ve giyim ihtiyaçlarının karşılanmasında Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde senede iki kez osyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) kaynak aktarılıyor.

2003 yılından itibaren Türkiye Kömür İşletmelerinden sağlanan kömür SYD Vakıfları aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelerimizin kışlık yakacak ihtiyacının karşılanması amacıyla hane başına en az 500 kg olmak üzere dağıtılıyor.

ÇOCUK BAŞINA 30 LİRA

Sağlık yardımı kapsamında; yeşil kartla karşılanmayan ve yeşil kartı olmayan vatandaşlarımızın ödeme güçlerini aşan sağlık giderleri ile sosyal güvenceden yoksun vatandaşlarımızın ilaç ve tedavi giderleri karşılanmaktayken 01.01.2012 tarihi itibarıyla 5510 Sayılı Kanunun Genel Sağlık Sigortası (GSS) hükümlerinin yürürlüğe girmesi ile birlikte tüm vatandaşlarımızın tedavi ve sağlık hizmeti bedelleri GSS kapsamına alındı.

Şartlı Sağlık Yardımı kapsamında, nüfusun en yoksul kesiminde yer alan ailelere 0-6 yaş arası çocuklarını düzenli olarak sağlık kontrollerine götürmeleri şartı ile düzenli nakit para yardımı yapılmaktadır. Ödemeler Ziraat Bankası ve PTT’ler aracılığı ile doğrudan anneler adına açılan hesaplara yapılıyor. Bu alanda yapılan aylık ödemeler çocuk başına 30 TL.

Ayrıca doğumun hastanede yapılması halinde 1 kereye mahsus 75 TL, düzenli muayenelerin yapılması halinde doğumdan önce aylık 35 TL., doğumdan sonra 2 kereye mahsus 35 TL ödeniyor.

EŞİ VEFAT EDENE 500 LİRA

Bunların yanında engelli yardımları da bulunuyor. Sosyal güvenceden yoksun özürlü vatandaşların topluma uyumunu kolaylaştıracak her türlü araç gereç ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yürütülen bir sosyal yardım programıyla engelli vatandaşlara destek olunuyor.

Eşi vefat etmiş kadınlara düzenli nakdi yardımlar yapılıyor. eşi vefat etmiş kadınlara muhtaçlıkları ve şartları sağlama durumları devam ettiği süre içerisinde aylık 250 TL olmak üzere 2 aylık periyotlarla 500 TL düzenli nakdi yardım veriliyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 1
  • .... 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun denilir başka ne söylenebilir ki .
    Cevapla