Taşeron işçide kafa karıştıran soru

Devlet Personel Başkanlığı tarafından, 12 aydan az süreli taşeron şirketlerde çalışanlara yönelik duyuru yayımlandı.

Taşeron işçide kafa karıştıran soru
Taşeron işçide kafa karıştıran soru
GİRİŞ 08.01.2018 16:50 GÜNCELLEME 08.01.2018 16:50
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Taşeron işçilerde son başvuru süresi yaklaşırken akıllara bir yıldan az çalışan işçilerin kadro kapsamında olup olmayacağı soruları takıldı. Bu konuyla ilgili, Devlet Personel Başkanlığı bir duyuru yaptı.

İşte taşeron işçilerle ilgili yapılan o duyuru:

Başkanlığımıza ulaşan bilgilerde, kamuda bir yıldan az süreyle çalışan alt işveren işçilerine statü değişikliğine ilişkin başvuru imkanı sağlanmadığı ifade edilmektedir.

Gerek 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127 nci maddesinde, gerekse bu kapsamda yayımlanan Usul ve Esasların 19 uncu ve 44 üncü maddelerinde; kapsamdaki idarelerde ve mahalli idare şirketlerinde oniki aydan az süreyle çalışmakta olan işçilere de en son hizmet alım sözleşmelerinde öngörülen dönem ve çalışma süreleriyle sınırlı olmak kaydıyla geçici işçi pozisyonlarında (mahalli idare şirketlerinde işçi statüsünde geçici olarak) istihdam edilmek üzere başvuru imkanı sağlanmıştır.

Bu itibarla, düzenleme kapsamındaki idare ve mahalli idare şirketlerinin, yükümlülüklerini yerine getirmek üzere söz konusu çalışanlardan gerekli nitelikleri taşıyanların da başvurularını aynı şartlarda almaları gerekmektedir.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 53
  • idealyorum 6 yıl önce Şikayet Et
    tuvalet temizliyosun diye kadro alacak değilsin o kişinin ahmaklığı, gençliğinde it taşlamayıp okusaydı saygın bi mesleğin olsaydı...! milletin parası onlar 3 er 4 er bin maaş alacaklar hele bide sendikaya kaydolsunlar sen o zaman gör, bedavadan sınavsız torpille girip, hadi beni de alsınlar kadroya benim adamım yok mevcut her türlü taşerona bile almazlar taseron olarak ???
    Cevapla
  • erdem 6 yıl önce Şikayet Et
    Kadro almadan önce taşeron firmalar bu işçilerin verimli çalışmalarını temin ediyorlardı,Ancak mesele onların haklarını tam vermemelerinden kaynaklanıyordu. İŞçilerimiz kadyoya geçtikten sonra artıkmmur olduk psikolojisi ile aynı performansı gösterebilecekler mi? devlet memurlar veonların amirleri için; o memurları dürüst tarafsız, adamkayırmadan, verimli çaışmalarını temin için negibi bir yasal düzenlemeler getiriyor?
    Cevapla
  • kadrolu 6 yıl önce Şikayet Et
    şu kpssye çalışıyoz diyen arkadaşlar bende 4 yıllık üniv mezunuyum arkadaş bence sizde artık kpssye sığınıp baba parası yemekten vazgeçin bahane bunların hepsi nerde iş bulursan oraya koşacaksın arkadaş olsaydı şimdiye kadar çoktan olurdu atı alan üsküdarı geçti bi işin ucundan tutun artık:)))
    Cevapla
  • hizmetli alim 6 yıl önce Şikayet Et
    Kamudaki üniversite mezunu,Kpss 90 üstü puanlarla atanan yardımcı hizmetler sınıfı ne olacak.lütfen duyun bizi
    Cevapla
  • Rotasiz kaptan... 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim tüm emekçi ve işçi kardeşlerimizin yüzünü güldürür işallah ve yetkili merciler vesile olurlar saygılar....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle