Türkiye'ye geldi, Rumların etekleri tutuştu

Türkiye'nin ilk sondaj gemisi Deepsea Metro-2 cuma günü Kocaeli'ye gelmişti. Rum basını, Türkiye'nin Kıbrıs açıklarında doğalgaz yatağı bulduğunu iddia etti.

GİRİŞ 02.01.2018 17:19 GÜNCELLEME 02.01.2018 17:21
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) için Norveç’ten satın alınan sondaj gemisi Deepsea Metro-2, Kocaeli'ne savaş gemileri eşliğinde geçen cuma geldi. Kıbrıs çevresinde Barbaros Hayrettin Paşa gemisiyle sismik araştırma çalışması yürüten TPAO, kısa süre içerisinde yeni sondaj gemisi Deepsea Metro II'yi de bölgede devreye sokacak. Norveç’ten satın alınan Güney Kore yapımı Deepsea Metro II ise dünyanın açık denizlerde sondaj çalışması gerçekleştirebilme yeteneği bakımından en gelişmiş gemilerinden biri olarak gösteriliyor. 

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Doğu Akdeniz’de sonbahar aylarında Saipem 1200 adlı sondaj platformuyla 6. bölge olarak adlandırılan alanda doğalgaz arama çalışmalarına başlamıştı.
 
Türkiye bu çalışmalara tepki göstermiş, bölgede peş peşe askeri tatbikatlar düzenlemişti.
 
Rum basını ise Türkiye’nin Barbaros Hayrettin Paşa gemisiyle yürüttüğü sismik çalışmada doğalgaz yatağı tespit ettiğini ve Deepsea Metro-2'nin bu nedenle bölgeye sevk edileceğini ileri sürdü. Sondaj gemisinin yeni yılın ilk aylarında Karpaz Yarımadası açıklarında sondaj çalışmasına başlayacağı iddia edildi.
 
229 metre uzunluğundaki 51 bin 283 grostonluk gemi, 2011 yılında denize indirildi. 3.6 kilometre deniz derinliği ve 12.1 kilometre sondaj derinliği özelliğine sahip bulunuyor. Gemi daha önce Kuzey Buz Denizi’nde Norveç açıklarında faaliyet gösteriyordu.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 34
  • Mizafir 6 yıl önce Şikayet Et
    dişe diş, kana kan... onlar arıyorsa bizde ararız :D
    Cevapla
  • Hamidiye süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatanimiza,milletimize hayırlı olur İnşAllah.
    Cevapla
  • Uluğ Tarkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Masallah bize yakisir. Allah utandirmasin
    Cevapla
  • tek gercek allah 6 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun inşallah durmak yok yola devam inşallah Reis Allah seni başımızdan eksik etmesin Reis
    Cevapla
  • fth23 6 yıl önce Şikayet Et
    kendimiz yapmalıyız bu gemilerden.HAYIRLI OLSUN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle