Dünyanın en pahalı ağacı

Para müzesi sahibi Esat Kaplan, çam ağacını 50 farklı milletin bugünkü karşılığı 3 trilyon olan tarihi paralarla süsledi. Kaplan, müzede elindeki orakla 24 saat nöbet tutuyor.

Dünyanın en pahalı ağacı
Dünyanın en pahalı ağacı
GİRİŞ 30.12.2017 11:50 GÜNCELLEME 30.12.2017 12:57
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Gaziantep’te Devri Alem Para Müzesi’nin sahibi ve Koleksiyoner Esat Kaplan, M.Ö ve M.S’ya ait yüzlerce farklı millete ait 3 ton paranın bulunduğu müzede hazırladığı ağacı 50 farklı millete ait tarihi paralarıyla süsledi. Ağaçta bugünkü karşılığı 3 trilyonu bulan paraların çalınmaması nedeniyle orakla 24 saat nöbet tutuyor.

Müzeyi kendi imkanları ile kurduğu için alarm yada güvenlik kamera gibi tedbirleri alamadığını belirten Kaplan, emaneten bulduğu orakla süslediği ağacın başından gece gündüz ayrılmıyor.

“50 farklı milletin tarihi parası var”

Koleksiyoner Esat Kaplan, “Müzemizde hemen hemen tüm milletlerin tarihi parası mevcuttur. Müzemde bulunan bu paralarla ağacı süsledim. Bu ağaçta yaklaşık 50 milletin parsı var. Bu paralar o dönemde 3 trilyona karşılık geliyor. Bu paraların tabi şimdi manevi değeri var. Bu ağaç dünyanın en pahalı ağacıdır. Bundan daha pahalı bir ağaç varsa müzemdeki bütün paraları vermeye hazırım. Müzemde güvenlik yok onun için 24 saat orakla hırsızlara karşı nöbet tutuyorum” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • rte 6 yıl önce Şikayet Et
    azrail geldi mi, ne olacak?
    Cevapla
  • bülent 6 yıl önce Şikayet Et
    başka derdin yokmu ahiret ölüm gibi
    Cevapla
  • Rrcep 6 yıl önce Şikayet Et
    Git işine beee
    Cevapla
  • Mtn 6 yıl önce Şikayet Et
    Mermi oraktan geçmezmii
    Cevapla
  • Orhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Amca de get evine yat işin mi yok senin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle