Yüzbinlerin gözü bu haberde! Sona gelindi

Sürekli işçi kadrosuna geçirilecek taşeron işçilerin ücret, izin ve tazminatta olduğu gibi emeklilikte de hak kaybı olmayacak. SSK’lı olarak çalışmaya devam edecekler.

Yüzbinlerin gözü bu haberde! Sona gelindi
Yüzbinlerin gözü bu haberde! Sona gelindi
GİRİŞ 19.12.2017 12:40 GÜNCELLEME 19.12.2017 12:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Taşeron işçilere kadro düzenlemesinde çalışmalarda sona gelindi. Düzenlemeye bu hafta son noktanın konulup, yasa tasarısının Meclis'e sevk edilmesi bekleniyor. Yasanın da kısa süre içerisinde tamamlanıp kadroya geçiş işlemlerine başlanması planlanıyor.

Taşeron işçilerin kadroya geçişte hiçbir kaybı olmayacak. Bu işçilerin ücret ile mevcut mali hakları aynen devam ettirilecek. Ayrıca kamudaki tüm sürekli işçilere ödenen yıllık 52 günlük tediye ücreti de verilecek.

Yani kamu kurumlarındaki taşeron işçiler ikramiyeye kavuşacak. Taşeron firma kadrosundayken çalışılan süreler de kıdeme dahil edilecek. İzin hakları da korunacak. Örneğin; 6 yıldır aynı taşeron firmada görev yapan kişi, kadroya geçtiğinde 6 yıl üzerinden yıllık izin hakkını koruyacak ve 20 gün yıllık izin hakkına tabi bulunacak.

YORUMLAR 1
  • Yakup 6 yıl önce Şikayet Et
    Esselamualeykum; Taşeron İşçilerine kadro verilmesi hakkaniyetli ve çok isabetli bir karar olmuştur. Fakat yıllardır devletin değişik birimlerinde görevlerini yapmaya devam eden; Fakülte Mezunu; Mühendis, Hukukçu, Sağlıkçı vd. Fakülteleri bitirmiş binlerce personel hala “Vasıfsız Kamu İşçisi “ statüsünde mesleklerini maalesef sürdürmekteler ve diplomalarının gereği hiçbir özlük haktan faydalanamamaktadırlar. Bu sorunun çözümü için mazlumların ve mağdurların yanında olduğunu bildiğimiz; Sayın Cumhurbaşkanımızdan bu durumumuza bir çözüm üretilmesinde yardımlarını talep ediyoruz.
    Cevapla