MEB sınavlarda dijital devrime hazırlanıyor!

MEB, tüm motorlu taşıt sürücü kursu ile açık ortaokul ve açık lise sınavlarını 81 ilde elektronik sınav (e-sınav) merkezlerinde yaparak, bu alanda dijital devrimi başlatacak.

MEB sınavlarda dijital devrime hazırlanıyor!
MEB sınavlarda dijital devrime hazırlanıyor!
GİRİŞ 01.12.2017 12:21 GÜNCELLEME 01.12.2017 12:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

MEB yetkililerinden alanbilgiye göre, bakanlık,  sınavlar için dijital devrime hazırlanıyor. Gelecek yıldan itibaren tüm motorlu taşıt sürücü kursu sınavları ile  açık ortaokul ve lise sınavları, 81 ilde 124 e-sınav merkezinde yapılacak.  Kalkınma Bakanlığı da e-sınav uygulamasının yaygınlaştırılmasına katkı verecek.

MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce motorlu  taşıt sürücü kursu e-sınavı, halen 29 il merkezinde 32 salonda yapılıyor. Bu  kapsamda Türkiye genelinde 92 merkez daha açılacak.

İlk etapta il merkezlerinde kurulacak e-sınav salonlarının, ilerleyen  dönemde nüfusun yoğun olduğu büyük ilçelerde de açılması planlanıyor. Bu  merkezler, yüksek teknoloji ve akıllı cihazlarla donatılarak, her biri bin  kişinin aynı anda sınava gireceği şekilde tasarlanacak.

ENGELLİYE ÖZEL TASARIM

Bakanlığın ilk kapsamlı elektronik sınav merkezi, Ankara'nın Çiğdem  Mahallesi'nde kurulacak. Bin kişi kapasiteli merkez, önemli bir boşluğu  dolduracak.

Sınav merkezlerindeki masa, sandalye ve bilgisayarlar, engellilerin  erişimi ve konforu düşünülerek tasarlanıyor. e-sınavlarda, işitme engelli  vatandaşlar için görsel, video, animasyon ve işaret diliyle sorular yer alacak.

Yapılan dijital yenilikle vatandaşların istedikleri zaman diliminde  işlerini aksatmadan sınava girebilmelerine imkan sağlanacak.

HATALAR EN AZA İNECEK

Adaylar, e-sınav uygulaması sayesinde randevu sistemiyle en yakın  tarihte sınava girebilecek. Sınav bitiminde sonuçlar hemen öğrenilebilecek.

Kullanıcı dostu bilgisayar ara yüzüyle adaylar, cevap kağıdında yanlış  işaretleme, işaretlemeyi unutma gibi hatalardan kurtulacak.

Yeni uygulama, soru ve cevap kağıdı baskısı, işçilik, tasnif, nakliye  gibi maliyetlerin düşmesini de sağlayacak.

YORUMLAR 2
  • Cesur 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu elektronik sinav sorulari cok basit ben yazili sinavina girdim cok zordu ama elektronik cok basit herkes geciyor buradaki amac elektronikte sinava girdigin zaman bittikten sonra hemen belli oluyor gecip gecemedigin normal sinavda ise rahat bi 12 14 gun arasi bekliyon
    Cevapla
  • Vatan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ulkede gariban nın da hakkını elinden alırlar ehliyet sınavını kazandım sertifikamı aldım 2 mılyar harcadım 2 yıl şartı koydular sertifikam ıptal oldu tabi her zaman ki gibi bırılerının cebine bu para bır daha girecek ben asgari ücretle 4 cocuk bakıyorum hakım eger geçerse helal etmiyorum devlet ten af ıstıyoruz
    Cevapla