Asgari ücret tespit toplantısı başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısında konuştu.

Asgari ücret tespit toplantısı başladı
Asgari ücret tespit toplantısı başladı
GİRİŞ 01.12.2017 10:19 GÜNCELLEME 01.12.2017 10:55
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

2018 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığında başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı Salonu'ndaki toplantıda, işçi tarafını Türk-İş, işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Erdem, Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in de katıldığı toplantıda, Türk-İş heyetine Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, TİSK heyetine ise Genel Sekreter Akansel Koç başkanlık ediyor.

Halen bekar bir işçi için vergiler ve kesintiler düştüğünde net bin 404 lira 6 kuruş olarak uygulanan asgari ücret yaklaşık 7 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiriyor.

Bakan Sarıeroğlu özetle şöyle konuştu;

"İşçi ve işverenden fedakarlık bekliyoruz. Son 15 yılda asgari ücreti 7,5 kattan fazla artırdık. İşçimizi piyasa koşulları karşısında korumuş olduk. Bu salı itibariyla onaylanan Torba Yasa ile birlikte asgari ücretlilerin vergi dilimi kayıplarını telafi etmiş olduk."

YORUMLAR 25
  • engin 6 yıl önce Şikayet Et
    iş verenler fedakarlık yapsın 10 değil 7 kazansınlar yıllardır çalışanlar zaten fedakarlık yapıyorlar nasılmı 12 saat 15 saat hatta 17 saat çalışarak fedakarlık yapıyorlar neden patronların aç gözlülükleri yüzünden yıllardır açlık sınırının altında ücret alıyorlar yine fedakarlık işçiden geldi hayatıntan vaz geçip ailesini geçindirmek için gece gündüz çalışıyor yine fedakarlık işçiden tatil yok cepte kalan para yok kendine alacak ayakkabı parası bile yok yine fedakarlık işçiden bir zahmet bu seferde fedakarlık iş veren ve hükümetten gelsin adil bir ücret istiyoruz.
    Cevapla
  • enişte 6 yıl önce Şikayet Et
    bebin iiçilerim günlğk 8 saat çalışıyor. Hiç biride yaptıkları işin sorumluluğunu almıyırlar.Bende sonra işe gelip bende önce çıkıyorlar. Bazen verdiğim 1400 bile çok diye düşünüyorum
    Cevapla
  • İsmail 6 yıl önce Şikayet Et
    Lan işçiden ne fedakarlığı bekliyorsunuz olmadı size verelim maaşı
    Cevapla
  • hakn 6 yıl önce Şikayet Et
    bence işverene 100 tl desteği 500 tlye cıkarılmalı işçinin sırtından trilyon kazanan işveren daha cok kazanmalı belki onlar biraz doyarsa sıra bizede gelir...
    Cevapla
  • Kayserili 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadi bakalım asgariyide mtv gibi artırında görelim babayigitlinizi enflasyon ve döviz karşısında eridi bee...
    Cevapla
  • Mert Şahin 6 yıl önce Şikayet Et
    asgari üctete zam istemiyoruz elimizi verip kolumuzdan olmak istemiyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle