Bu 5 şirket Altay Tankı'nın motoruna talip

Savunma Sanayi Müsteşarlığı Altay Tankı'nın motoru için ihale dosyası alan 5 şirketin isimlerini açıkladı.

GİRİŞ 24.11.2017 11:40 GÜNCELLEME 24.11.2017 11:45
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) Altay Tankı'nın motoru için açılan güç grubu geliştirme ihalesi için dosya teslim alan 5 firmayı açıkladı.

SSM'nin açıklamasına göre Teklife Çağrı Dosyası (TÇD) alan 5 firma; Tümosan, BMC, FİGES, TUSAŞ ve İstanbul Denizcilik.

Şirketlerin tam ticari ünvanları; "BMC Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, FİGES Fizik ve Geometride Bilgisayar Simülasyon Hizmet Ticaret Anonim Şirketi, İstanbul Denizcilik Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, TUSAŞ Motor Sanayi Anonim Şirketi, Tümosan Motor Ve Traktör Sanayi Anonim Şirketi" şeklinde sıralandı.



Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) 17 Ekim'de, Altay Tankı'nın güç grubu ihtiyacını yerli ve milli imkânlarla karşılamaya yönelik olarak yeni bir ihale açmıştı. Öncesinde, Tümosan ve SSM, Altan Tankı'nın güç grubu geliştirme projesi sözleşmesini Şubat ayında ikinci ek süre ardından karşılıklı olarak fesh etmişti.

500 adetlik seri üretim için ihalenin ise 3 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.

YORUMLAR 20
  • BERRAK 6 yıl önce Şikayet Et
    niye 3 ay ---- uc gun cok bile hareket hareket hareket
    Cevapla
  • Ankaralı 6 yıl önce Şikayet Et
    Aşağalık kompleksi içinde yetiştirilmiş bir toplum olmuşsuz..Motor üretmek için Alman MTU motorunu söker dağıtır benzerini yaparsınız..Ülkede yıllardır Diesel motor üretiliyor..Ülkemizde belli seviyede teknoloji birikimi var ama kimse mali yönden elini taşın altına sokmak istemiyorlar.
    Cevapla
  • Yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    halaaa sorunun para olmadigini anlamayanlara-anlayamayanlara hayret ediyorum , guzel kardesim senin bilgi birikimin yok teknolojik seviyen yeterli degil daha nasil basit aciklanabilir bilmiyorum git tornaciya yap yavrum bana soyle birsey diyemiyorsun , oyle bas parayi al karayi olsaydi araplar dunya lideri olurdu zaten , bak orada inim inim inletiliyorlar kendi ulkelerinde , birbirilerini bogazlamakla mesguller halaaa , velhasil kelam baslamak onemli gerisi gelir ama oyle baslamak degil , bastan kuracan sistemini bu konularda ogrenim kurumlarini askeri okullarini o kendini zaten hep yenileyecek yeni gelismelere gore
    Cevapla
  • radar 6 yıl önce Şikayet Et
    sen çok uyumuşsun yavuz gardaş biraz uyan
    Cevapla
  • murad 6 yıl önce Şikayet Et
    Talip olup işi yavaşlatma-sekteye uğratmaya çalışanın tüm mal varlığına el konulsun
    Cevapla
  • Ben 6 yıl önce Şikayet Et
    şu işi yılan hikayesi olmaktan çıkaralım artık..bu kadar da zor olmaması lazım dı diye düşünüyorum..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle